HTML

Zaftos

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló

Friss topikok

Címkék

államfő (1) állás (2) állatkínzás (1) állatmentés (1) applikáció (1) árvíz (2) átverés (2) baleset (18) bank (2) belügyminiszter (2) bevásárlóközpont (3) biztosítás (3) BKK (1) bkk (3) BKV (2) bkv (1) Blikk (1) budapest (9) bűncselekmény (3) bűnözés (2) busz (1) cenzúra (1) corvin (1) csokoládé (1) csőtörés (1) Dunakanyar (1) edigital (1) életmentés (1) elkúrtuk (1) emese (1) erste (1) facebook (1) fényképezés (1) fesztivál (1) fidesz (3) Fidesz (1) film (3) főpolgármester (1) fórum (1) fotó (1) fotózás (2) generali (1) google (2) gps (1) gyilkosság (1) gyújtogatás (1) havariapress (1) helikopter (1) helyesírás (4) híd (1) hídfoglalás (1) hídmászás (1) hídmászó (1) hirdetés (4) hitel (1) hóhelyzet (1) honlap (1) honvédség (1) index (1) ingatlan (1) internet (3) kábbellopás (1) kampány (1) karácsony (1) karambol (2) károkozás (1) katasztrófavédelem (8) kéklámpa (3) kerékpár (1) kgfb (1) kiállítás (1) kika (1) kismama (1) köki (1) koldus (1) kommunikáció (1) kormány (3) közlekedés (7) közszolgálat (2) kresz (1) KRESZ (1) kutya (1) lakás (1) lakásvásárlás (1) lamborghini (4) lánclevél (1) marketing (4) mdf (1) média (31) médiatörvény (4) mentőautó (1) mentőbaleset (1) mentőszolgálat (2) metró (2) miniszter (1) miniszterelnök (3) mobiltelefon (2) motorcsónak (1) MTI (3) mti (1) nav (1) nca (1) netbank (1) nokia (1) nyugdíj (3) okostelefon (1) ombudsman (2) országgyűlés (2) otp (1) OTP (1) parkolás (6) parlament (1) pénz (1) pénzszállítók (1) pénzügyek (1) polgárőrség (2) politika (11) Pomáz (1) porsche (4) posta (1) ptk (2) PTK (2) reklám (4) rendezvény (1) rendőrség (16) repülőtér (1) rtl (1) sajtólista (1) sms (1) SMS (1) spam (2) sportkocsi (2) száguldás (2) szakszervezet (1) szemét (1) szén-monoxid (1) szerződés (1) színész (1) sziréna (1) szobor (1) szolgáltatás (1) táblagép (1) tablet (1) taxi (2) tek (1) Telenor (1) televízió (2) tesco (2) Tesco (2) titkosszolgálat (1) tömegközlekedés (2) tüntetés (3) tűzcsap (1) tűzoltóautó (1) tűzoltóság (17) tűzveszély (1) tűzvonalban (1) tv2 (1) ügyfélkapu (1) ügyfélszolgálat (1) ügyvéd (1) útdíj (1) útépítés (1) utv (1) üzemanyag (1) választások (2) vásárlás (4) videó (1) villamos (1) vízi (1) zavargás (2) zene (1) zmne (1)

Megszívatta a nemzetvédelmiseket a Penny Market

2010.11.13. 17:40 Tűzgolyó

A jórészt katonák, tűzoltók és titkosszolgák képzését folytató Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóit sarcolta meg a Penny Market. A probléma gyökere onnan ered, hogy Budapest X. kerületében a Hős utca, Zách utca és Hungária körút által határolt , 10 hektáros területen az egyetem nem tudja vagy nem akarja megoldani a parkolást. A környék, kimondottan a Hős utca közismert arról, hogy az ember autója még akkor sincs biztonságban, ha benne ül, nemhogy akkor, ha magára hagyja.

A Hungária körút másik oldalán lévő Penny Market hatalmas parkolója ezért kiváló megállási lehetőség volt a kocsival érkezőknek. A hely nagysága elegendő helyet nyújtott a zrínyiseknek és a vásárlóknak is, és ugye mondani se kell, az egyetemisták tömegével jártak a Penny Marketbe vásárolni.

Ennek most a "Friss. Olcsó. Jó!" szlogenű élelmiszerdiszkont egy csapásra véget vetett. A Park-Ferr Parkolástechnikai Kft. üzemeltetésébe adta a területet, s az egy órán túl pakolók 500 forintot, a két órán túl parkolók 2500 forintot kénytelenek fizetni. A megszokásból közlekedők természetesen a hirtelenjében kirakott táblákat nem vették észre, így az agyilag leterhelt hallgatókat a nap végén német precizitással megalkotott Mikulás-csomag fogadta. A mellékelt csekk feladási szándékát elősegítvén természetesen közölték, hogy az autót lefényképezték, a „helyszínen készült képek, adatok hitelesített GPS koordinátával (cert.: NAVSTAR – Rockwell International műholdak) és a braunschweig-i (D) központi atomóra frankfurt-mainflingen-ből (D) sugárzott pontos helyi időpontjával egészültek ki, melyek a kép elválaszthatatlan részeként csatolódtak. Az adatokat azonnal a Park-Ferr Kft budapesti szerverközpontjába, továbbá a Park-Ferr Kft jogi képviselőjének számítógépére továbbítódtak. A képek és az adatok továbbításuk után a parkolóőr adatrögzítő készülékéből törlődtek. A parkoló ellenőr ezáltal nem kérhető és nem kényszeríthető a fényképek és adatok módosítására, illetve törlésére, az erre irányuló cselekedet rendőrségi eljárást von maga után.”

Maga a parkolási díj kérésre egyértelműen jogszerű, hiszen kitáblázták. Pusztán fényképpel azonban nem tudják bizonyítani, hogy a kocsi aznap megszakítás nélkül parkolt, és nem csak az történt, hogy ugyanoda állt vissza. Ehhez folyamatos videofelvétel vagy beléptetőrendszer lenne szükséges. Tehát egy pert megérne. A Penny Marketnek anyagilag biztos nem éri meg a fizetős parkolás, mert most ugyan tömegével sarcoltak meg tűzoltókat, katonákat és nemzetbiztonsági dolgozókat, az esetnek hamar híre megy, így a drága rendszer fenntartása biztos nem térül meg, cserébe a hatalmas parkoló kongani fog. Üzletpolitikailag végkép nagyon mellényúltak, mert most a zrínyisek totális bojkottja kezdődik a Penny Market ellen, ráadásul országosan, mind a 185 áruházára. Egy elégedetlen ember pedig tíz másik elégedetlent szül. Megéri?

238 komment

Címkék: parkolás zmne

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr752446600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Misa76 2010.11.13. 18:12:33

Én sem örülnék, ha drága pénzen vett telkemen, drága pénzért épített parkolómat mindenféle egyetemisták foglalnák el a vásárlók helyett. Ha kevesebbet költöttek ők, mint a parkolóhelyet nem talált máshol vásárolók költöttek volna akkor logikus lépés. A másik 184 Penny Marketet meg nem nagyon érinti a bojkott, nem hiszem, hogy pl. a csornai Pennyben megéreznék a X. kerületből odajárók hiányát.

joos 2010.11.13. 18:13:03

Na ez a magyar hozzáállás. Eddig kihasználta az áruházat, és miután az próbálja a rendet fenntartani, miszerint tényleg csak azok parkoljanak ott, akik bemennek egy vásárlás erejéig, máris elkezd hőzöngeni! Mivel a közelben semmi bolt, így be fogsz menni oda vásárolni, és gyalogoljál vazze, vagy rakd le az autódat kishallgató valahol egy P+R-ben, vagy menj rinyálni az iskoládba, hogy nem tudsz parkolni a közelben. Kis szerencsétlen....

2010.11.13. 18:13:35

A posztoló a megsarcoltak közé tartozik?
A megbüntetettek:
1. Parkoltak fizetős helyen
2. Nem fizettek
3. Büntetést kaptak érte.
Melyik pontban van a baj?

Gondolom a Penny megelégelte, hogy egy parkolót létrehozott és karbantart, abból a célból, hogy legyen vásárló, erre elfoglalják olyanok, akik egy fillért nem hagynak a boltban. Tökéletesen meg tudom érteni a lépésüket. Biztos vagyok benne, hogy megéri, mert aki autóval megy oda, az meg tud állni előtte, és nem megy át az onnan fél km-re velő Tescoba, mert tele a parkoló.

A Penny meg nem üzemelteti a rendszert, a parkolásos társaság üzemelteti, nem kellett kifizetni nekik semmit, szerintem a parkolótársaság örömmel vette át akár ingyen is a parkoló üzemeltetését.

2010.11.13. 18:17:37

Ja és aki "megszokásból vezetés miatt" nem veszi észre a közlekedés táblát, attól úgy elvenném a jogsit, hogy csak pislog.

És ezekből lesznek rendőrök / katonák..

Noxin 2010.11.13. 18:22:45

Megjegyzem a Szentendrei úti Auchan is fizetős parkolóvá alakul a Sziget ideje alatt.
És persze imádtam amikor reggel álltam ki a kocsikihajtónkból és ott parkolt valaki, mert csak 1 percre állt meg. Én meg ne érjek az orvoshoz a beteg gyerekkel.
Mindenki csak a saját érdekét nézi, olyan hogy közérdek nem létezik, nem hogy másé.

Jimbo75 2010.11.13. 18:23:15

Még a végén megszakad a szívem, annyira sajnálom szegény Zrínyiseket....
Azért parkoltak ott, mert nem kellett fizetni, most ráfáztak, ők sem ússzák meg, fizessenek csak. Posztolónak meg valszeg savanyú a szőlő, gondolom, mennyire be fog szarni a Penny attól, hogy országosan bojkottálja a Zrínyi párezer diákja.

Vili bácsi 2010.11.13. 18:24:42

Télen vajon átmentek-e havat lapátolni a parkolóba az igen tisztelt nemzetvédelmisek, vagy csak simán röhögtek a markukba, hogy más megcsinálta, ők meg milyen "okosak".

És ezekből lesznek rendőrök / katonák..

qqyyqq 2010.11.13. 18:30:06

"Üzletpolitikailag végkép nagyon mellényúltak, mert most a zrínyisek totális bojkottja kezdődik a Penny Market ellen, ráadásul országosan, mind a 185 áruházára. "
- ez a posztolóval együtt max párezer lehet, a Penny meg sem fogja érezni. A nemzetvédelmisek pedig tanuljanak rendet, és tartsák be a jogszabályokat.

Vili bácsi 2010.11.13. 18:35:14

@Noxin:

"Mindenki csak a saját érdekét nézi, olyan hogy közérdek nem létezik, nem hogy másé."

Na barátocskám, te pontosan ezt mutatod itt be, vagy nem tudod hogy mit beszélsz.

Szerintem maradjunk annyiban, hogy inkább az a nagyon paraszt , aki a bejáród elé áll.
Persze te is egy jó nagy gyökér vagy, hogy azt a beteges következtetést sikerült kikeverned ebből, hogy a szemét tolvaj multi ósán a hibás.

Píter 2010.11.13. 18:35:29

Talán inkább a börtönben ülő rektornál kellett volna tüntetni, hogy építessen az egyetem parkolót az autóval odajáró diákoknak (?), kollégáknak...

Dualita 2010.11.13. 18:35:32

Lrdx 2010.11.13. 18:17:37
Ja és aki "megszokásból vezetés miatt" nem veszi észre a közlekedés táblát, attól úgy elvenném a jogsit, hogy csak pislog.

Amit a penny kirakott az nem közlekedési tábla, te
atomfizikus. ( Legalább is a kresz könyvben nem láttam)
Engem is megbüntettek ma ott 25oo ft.-ra. Leszarom, kifizetem. De ott volt az a nő aki mindent jegyzetelt,
egy szóval nem mondta volna, hogy figyeljek mert már nem a régi rend van. Jó szándék mogyoró országban ismeretlen.

Amúgy te mindig minden szabályt betartasz ugye?

Ja. Nyelvtan nácik hajrá!!

ColonelGrant 2010.11.13. 18:36:52

Ott lakóként annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nem az egyetemre járók miatt vezette be a Penny az új parkolási rendet, amivel egyébbként egyet értek. A problémát az okozza, hogy átadták a Kerepesi-Hungária sarkán lévő új irodaházat saját mélygarázzsal, de az ott dolgozók parkolását nem ott oldják meg. Ennek eredményeként a Százados úton, az Asztalos Sándor u. és a Penny parkolójában állnak/álltak le a delikvensek, így a bolt parkolójába nem lehetett beállni, ha vásárolni érkeztél.

Kicsit Karcos 2010.11.13. 18:40:32

Kedves posztoló!

Te akarod azokat perelni, akiken eddig élősködtél, vagy fogatlan provokátor-e vagy?

Tűzgolyó 2010.11.13. 18:40:45

Mint a posztban is olvasható, a zrínyisek tömegével jártak a Penny Marketbe. Óraközi szünetben olykor totális dugót létrehozva a pénztárnál. Ettől kezdve nem lehet rájuk mondani, hogy rohadt bunkó élősködők. A Penny Market gesztusa visszajött anyagilag a cégnek.

2010.11.13. 18:49:59

@ColonelGrant: colonel elírta mianagybüdösfaszról van szó, úgyhogy zrínyisek előre öljétek meg az irodista geciket. megjegyzem felőlem a zrínyisek is megdögölhetnek ott ahol vannak

2010.11.13. 18:50:44

@f@szh@rcos: bocs "leírta", nem el

Noxin 2010.11.13. 18:50:56

@Vili bácsi:
"következtetést sikerült kikeverned ebből, hogy a szemét tolvaj multi ósán a hibás. "
És ezt honnan vezetted le?
Az Auchan magánterülete nem a sziget parkolója, mint ahogy a környék zöldterülete sem.
Ugyanez vonatkozik erre a parkolóra, valakinek a tulajdona, pénzért kiépítette, karbantartja.

@Tűzgolyó:
És mi lenne ha a Zrinyi megkeresné a Penny Marketet és fizetne egy sor parkolóért?

Kicsit Karcos 2010.11.13. 18:52:58

@Tűzgolyó: a perelési és bojkottálási szándék (ha ez ZMNE-s kezdeményezés) utólag is indokolja a Penny új szabályozását. Ha vásárlók elől foglaltá(to)k el a helyet, akkor hiába mentetek át parizerért meg zsemléért nagyszünetben, vevőket tucatjait bukták el rajtatok, ugyanis egy igazi vevő fél órát parkol ott, és azalatt rakja tele a bevásárlókocsit, ti (ők) meg egész nap ott állta(to)k húsz deka parizeren lévő haszonért, nem engedve oda az előbbi típust. És ezek után még per meg bojkott? Akinek a fejéből ez kipattant, az erkölcsileg egy szinten lehet a zsarolásért ücsörgő rektorúrral.

Tűzgolyó 2010.11.13. 18:56:21

@Dualita: Ebben van a lényeg. A Penny Market célja a sunyi lehúzás volt. Konkrétan ez az, ami kiverte a biztosítékot.

2010.11.13. 18:56:42

@Dualita: Nem közlekedési tábla nabumm. Egyébként igen, minden szabályt betartok. Undorító leköpni való lúzer vagyok ettől, tudom.

2010.11.13. 18:58:27

@Tűzgolyó: az üzleti marketinget ezek sosem fogják megérteni. Ezek csak azt látják, hogy a "bunkó Zrinyisek ingyen parkoltak, le velük!"
Üdv Magyarországon.
Azt nem tudom, mi van akkor, ha a nagymamámmal, aki totyog, másfél órát töltök a Penny Marketban, mert a havi nagybevásárlást intézzük. Fizetnem kell, hogy a Penny Marketben vásárolhassunk... Tudod, ki megy oda???

Dualita 2010.11.13. 19:00:03

@Tűzgolyó:
Nekem is ez a véleményem.

Vili bácsi 2010.11.13. 19:00:12

@qqyyqq:

Már tele is sz@rta a gatyáját az össze Penny, hogy naponta fél kilóval kevesebb fokhagymás pulykapárizsit fognak eladni.

Egyébként is a nemzetvédelmiseknek kell a törvényt, betartatni, ezért azután ők törvényen kívülinek képzelik magukat és magasról tesznek arra, hogy azt betartsák.

Kicsit Karcos 2010.11.13. 19:01:10

@Tűzgolyó:

"A Penny Market célja a sunyi lehúzás volt."

Ez már az új, szeretetreméltó erőszakszervezet, vagy még a régi, az ÁVH gyökerű, amelyik fejbekúrja azt, aki "beszól"?

Bazmeg, 2500 forint egy napra, akármelyik kerületi parkolócég többet kér ennél.

Vili bácsi 2010.11.13. 19:02:00

@Noxin:

Pont ezt mondtam, csak némi iróniával fűszerezve.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.11.13. 19:04:45

Adóforintokból tanulnak, aztán adóforintokból kapják a fizetésüket.

Még a parkoló is legyen ingyen???

Körömcsiga 2010.11.13. 19:05:09

@Jimbo75: A 2500 forintos parkolási díj akkor is aránytalanul mértéktelen. Ennyi pénzért a főváros legfrekventáltabb helyein 3-4 órát parkolhatsz. Annak is utána kellene nézni, hogy ki van-e írva hogy magánterület. Ugyanis ha nincs kint, akkor az közterület és ha közterület akkor önkormányzati jogkör a parkolási díj beszedése.

Karipapa01 2010.11.13. 19:05:25

Ha jól olvastam, országos bojkottot szerveznek egy magánvállalkozás ellen, mert nem biztosít egésznapos ingyenes parkolóhelyet az egyetemistáknak. Öcsém-facsiga!

Dualita 2010.11.13. 19:05:32

@Lrdx:
Biztos? Mindig, minden szabályt? Tuti?
Anyukád,gyereked,feleséged,kutyád életére?

Ha így van, nem vagy lúzer a számomra.
Én is szeretném, de ez az Európa szívébe ágyazott zimbabwe nem teszi lehetővé.

OkoskaTo:rp 2010.11.13. 19:05:52

"Kibaszott hadsereg,
Elbaszott emberek,
Impotens katonák,
Övék lesz a világ..."
(Ági és a fiúk)

Vili bácsi 2010.11.13. 19:06:50

@vanvelemenyem:

Mert te aztán nagyon érted az "üzleti marketinget".
Soraidból az derül ki, hogy leginkább azt, ami a kínai piacon dívik.

Körömcsiga 2010.11.13. 19:07:25

Most hogy megnéztem mégegyszer a képet, rajta van hogy magánterület. Innentől nincs mit tenni. Meg kell nézni, hogy valóban saját tulajdon-e :)

Vili bácsi 2010.11.13. 19:10:27

@vanvelemenyem:

Ja, és még annyit.
Szerintem nélküled is megél a Penny...

Bankersbox 2010.11.13. 19:10:27

Tobb orszagban is hasonlo rendszer van, hogy 2-3 orara maximalizaljak a parkolast. De pl. az ireknek kerekbilincset raknak. Ott egy pali jarkal egy keziszamitogeppel korbe korbe, utogeti be a rendszamokat es kidobja amikor vki regota parkol. A kerekbilincs dijat konnyebb behajtani.

Nincs kifogasom a parkolodijak ellen, de a fenti rendszer az tulzas. Lehet, hogy a penny jobban jarna, ha napijegyet adna mondjuk egy otszazasert. Mar ha tenyleg az van, hogy a vasarloknak is jut mindig hely.

Fekete Mamba 2010.11.13. 19:11:36

ez a mi országunk, ilyen szaragyú potyázó paraziták fognak vigyázni a nemzetbiztonságra, fogják 20 évig kapni az adófizetők pénzét, aztán lefalcolnak előrehozott nemzetbiztonsági nyugdíjba.

Kár, hogy a Penny kellett, hogy megtanuld, ha már otthon mást láttál, te kis sz@r, hogy máséhoz nem nyúlok, másét engedély nélkül nem használom. Nem bánnám, ha az egész országot bojkottálnád haverjaiddal együtt, menjetek Kalkuttába, hátha ott nyerők lesztek ezzel az arrogáns piaci légy világnézettel.

movhu 2010.11.13. 19:18:09

Ausztriában ugyanezért elviszik az autót, és az EUR-ban százas nagyságrendű lesz. Örülni kell, hogy itt csak ennyibe kerül. Fel kell fogni, hogy az egy igen drága pénzen vásárolt magánterület.
Az Europark-ban ugyanezért lett sorompó, mert ott alakult ki a Határ úti P+R parkoló, és ehhez még átjáróház lett a környék rossz közlekedési helyzete miatt, és az Europark néhány év múlva újíthatta fel az belső utakat, mert azok tönkrementek.

flippant 2010.11.13. 19:22:32

@Fekete Mamba: Ezeknek papolhatsz. Kurvaország lakosainak a 90%-a suttyó s emiatt lenne szükség diktatúrára.

funfun 2010.11.13. 19:23:32

Amit nem értek:
1.) A Zrínyi talán 200 m-re van a Penny-től. Senki ne mondja, hogy oda kocsival járnak a diákok! Inkább arról van szó, reggel beparkolnak, aztán egész nap ott állnak.
2.) Ha mondjuk naponta vásárol is ott minden parkoló diák, az mondjuk napi 1.000 Ft/fő bevétel a Penny-nek. Akik viszont kocsival jönnek nagybevásárlásra, lényegesen többet költenek ennél az összegnél.
3.) Aki diák, ösztöndíjból él, miből futja napi Penny-s bevásárlásra (napi a Zrínyin teljes ellátást kapnak), autó fenntartására, és magára az AUTÓRA?
4.) Ahogy már írták előttem: ha valakinek a magánterülete, miért kötelessége hagyni, ott bárki bármit ingyen csináljon? Mit szólna a posztoló, ha én jövő hétvégén az ő házukba szerveznék házibulit?

Nem arról van egyébként inkább szó, hogy egy budai úrifiú, leendő honvéd tábornok sérelmezi az egészet? Nem hiszem, hogy minden zrínyis diák problémáját írja itt le.

Tűzgolyó 2010.11.13. 19:25:28

@movhu: Igen, az Europarkban van egy sorompó, ami tisztán jelzi, hogy itt figyelni kell a díjfizetési konstrukcióra. A Penny Marketnél nincs sorompó, sőt, a benzinkúttól való kijárat a parkolójukon keresztül vezet. Nem hiszem, hogy a jogosságát a fizetésnek vitatná valaki, inkább az értelmét, és a bevezetés módszerét, ami egyértelműen arra ment, hogy kaszáljanak egyet.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.11.13. 19:28:37

Ahelyett hogy a Penny örült volna hogy így megoldotta a zrínyisek parkolását, inkább megszivatja őket. Nem értem én ezt.

kpityu2 2010.11.13. 19:30:46

A hallgatók járjanak villamossal.

zsoltix 2010.11.13. 19:36:32

Szlogen: Pakoljon egy órát, parkoljon két órát!

károly szántana 2010.11.13. 19:36:55

@movhu: nem csak ugyanezért, hanem még durvábban! bécs, arena, vele szembeni billa. a parkolójába kb. 20 autó fér be. szombat este fél kilenc. a bolt már kb 6 órája zárva. a parkoló táblája alatt ott van németül, hogy csak a billa ügyfeleinek. mi, gondolván, hogy a bolt zárva, nyugodtan parkolhatunk, mivel bennszülöttek (két autó) is parkolt ott. csomagtartóból elö a sör, hogy koncert elött meglegyen az alaphang. nem fogyott el a doboz sör, jön a lopósautó, odaáll a két másik autó elé, hogy még véletlenül se tudjon eljárni, hozzánk odakiált: no parking! a másik autó tulaja kb 3 méterre volt az autójától, ott rimánkodott a lopósnak, mi persze húztunk el. valami éber labanc azzal szórakozott, hogy kihivta őket...

soldat 2010.11.13. 19:38:05

Menjenek a zrínyisek bicajjal!

2010.11.13. 19:40:19

@Vili bácsi: itt, ahol élek, nincs kínai piac.
Üzleti merketingről pedig annyit, hogy sikeres vállalkozó vagyok, igaz, nem Mo-n. És a parkolónkban 2 óra ingyenes parkolás van, bárkinek. Utána viszont hívják az őrök a kocsi-elszállító trélereket. Nincs semmi buntetés, csak a kocsi-elszállítóknak kell kifizetned, hogy visszakapd a kocsidat.
A Penny Marketnél a módszer a visszataszító, és a nagyim valóban egy Penny Market közekében él - ha nem is a posztban szereplő közelében -, eddig odavittem őt havi nagybevásárolni. Ezután viszem máshová, ami sem nem madaras tecso, sem madár nélküli tecsó, sem PM - és lehet, hogy a Penny Market nem érzi meg azt a havi 8o-1ooezret, amit mi eddig otthagytunk, de...
Vili bácsi, keresd meg az elgurult gyógyszeredet. Tudod, amelyik megnyugtat.

Nikkecske 2010.11.13. 19:40:20

@Dualita: hogy te mekkora egy paraszt senki vagy.

GoreX · http://gorexweb.hu 2010.11.13. 19:42:45

A XX. kerületben már kb. féléve bevezette ugyanezt a Penny, mondjuk rettenetesen sok értelme vna mert mellett ott van egy másik bevásárlóközpont sokkal nagyobb parkolója, de Magyarországon semmi se lehetetlen.

kpityu2 2010.11.13. 19:46:00

Utoljára amikor ott jártam, elég lepukkant volt az a Penny. Úgy hogy nagy forgalmat nem generálhattak a hallgatók. Az egyetem területén amúgy is rengeteg hely van a parkolásra. Frankón felfestéssel, KRESZ-táblákkal. Ja, hogy az nem nekik van fenntartva?

tyberius 2010.11.13. 19:47:45

Mivel külsős cégnek adták ki a parkoló kezelését, nem hiszem, hogy a Penny Market ment a lehúzásra. Meg aztán az a párszor 2500 forint nem hiszem, hogy olyan nagy fogás lenne, hogy ezt külön "szívatásnak" lehessen titulálni. Szerintem inkább az történt, hogy a cég, valami általánydíjas szerződéssel megkapta a parkolót kezelésre, akik bevezették a rendszert, aztán hogy ez hogyan érinti a parkoló eddigi használóit, az már nem az ő dolguk. Ha magánterületre hajtasz be autóval, akkor számíts rá, hogy egy magáncég fogja megmondani, milyen feltételekkel állhatsz ott. Őszintén szólva én nem lovagolnék azon a 2500 forinton, hanem kifizetném, aztán keresnék parkolóhelyet máshol. Ha nincs parkolóhely máshol, akkor megfontolnám, hogy esetleg ne autóval járjak egyetemre. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás mindenkinek.

Egyébként sem hiszem, hogy ez a bojkott különösebben érintené a Penny Market forgalmát. Ha eddig az volt a legközelebbi bolt, akkor szép lassan visszaszállingóznak majd az egyetemisták, ha meg nem az volt a legközelebbi, akkor úgyse sokan jártak oda.

Barci 2010.11.13. 19:54:09

Nemzetvédelmi egyetem?! Azt olyan a környék, hogy nem mernek ott parkolni?! Muhahaha... :)
Rendet kéne csinálni előbb....

Dualita 2010.11.13. 20:01:06

@Nikkecske:
Egyet értünk ebben sajnos, de elmagyaráznád, hogy te miből jöttél rá erre?

Eric_Cartman 2010.11.13. 20:01:56

Ebben az országban a pofátlanság hihetetlen méreteket ölt. Bojkottáljátok.... Aha.
Az imperialistáknak, hát azoknak bizony túljártok az eszén. Nem szeretnék most a bőrükben lenni.
Ingyenélő csövesek vagytok.

Tűzgolyó 2010.11.13. 20:06:25

A Corvin Bevásárlóközpontban 5, azaz öt óra parkolás ingyenes. Az utcai parkolótársaság bekaphatja.

joos 2010.11.13. 20:11:54

@Tűzgolyó: Akkor mi a szarért nem oda parkolsz, és jársz be BKV-val?

plb 2010.11.13. 20:12:36

Jaj szegény Zrinyisek! Az életben elöször valamit nem ingyen kapnak. Na és? A Penny jól meg lesz nélkülük. Több vevőjük lesz, mert mostmár lehet majd kényelmesen parkolni is.

ehja 2010.11.13. 20:14:36

A penny szivatta őket? De hát a cikk így kezdődik: "A jórészt katonák, tűzoltók és titkosszolgák képzését folytató Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóit sarcolta meg a Penny Market. A probléma gyökere onnan ered, hogy Budapest X. kerületében a Hős utca, Zách utca és Hungária körút által határolt , 10 hektáros területen az egyetem nem tudja vagy nem akarja megoldani a parkolást."
E szerint az egyetem szivatja őket, nem?

mi nem foglalt még 2010.11.13. 20:16:26

@Tűzgolyó: szerintem rendrakás volt a cél nem a lehúzás.
kitáblázta.
a parkoló magánterület.
jogosan csinálta amit csinált.

Hungeralien 2010.11.13. 20:23:57

Be kell szedni valahonnan az Matolcsy-Orbán-sarcot...

Parajpuding 2010.11.13. 20:28:21

...zrínyisek bojkottja.. hehehe: fing a világűrbe.
Már rég ezt kellett volna a Pennynek csinálni. Ingyenparkolás az kéne más területén? Tessék megállni tehát a Hős utca rézbőrűek lakta oldalán:)

movhu 2010.11.13. 20:33:16

@Parajpuding: Igen, az már egy mellékes téma, hogy egy katonai és egy rendőrségi objektum mellett hogyan lehet olyan az utca, hogy ha jobban lassítasz kilopják a kerekeid. Ez az a hely, ahová ha kimegy a mentő, akkor jobb esetben csak a GPS-t lopják ki belőle.

AutosVilli 2010.11.13. 20:39:58

Az a kérdésem,hogy a WestEnd,az Ikea,Obi a sorolhatnám estig ki mindenki csinálja igy.Ott nem gond?
A peni parkoló nem közterület,akinek nem tetszik menjen onnan a picsába.

MacPhisto 2010.11.13. 20:46:28

"Pusztán fényképpel azonban nem tudják bizonyítani, hogy a kocsi aznap megszakítás nélkül parkolt, és nem csak az történt, hogy ugyanoda állt vissza."

ROTFL

Szerinted a bíróság hülye?

UNgaaragh 2010.11.13. 20:53:15

@Vili bácsi: "Egyébként is a nemzetvédelmiseknek kell a törvényt, betartatni, ezért azután ők törvényen kívülinek képzelik magukat és magasról tesznek arra, hogy azt betartsák."

Igen? Elég nagy szarban lennénk, ha a katonáknak vagy az ott tanuló civileknek kellene betartatnia a rendet, de szerencsére olyan országban élünk, ahol a rendőrség és a katonaság külön van választva :)

nyekk 2010.11.13. 20:56:28

A Nemzetvédelmi Egyetmen akkora hely van, hogy a reülő le tudna szállni. A hallgatók tömege mégis (kénytelen?) a Penny parkolójában parkolni. Tömegesen. Ettől aztán a vásárló nem fér be. Sajnos jogosan hozták az új endszert.
Én itt lakom a környéken. Nyílt itt a Kerepesi út, Hungária krt. sarkán egy irodaház (Aréna Center, vagy valami hasonló), meg mellette valami ugratós computer iskola. Azelőtt ez a környék ékszerdoboz volt. Azóta túlzsúfolt belváros. Az irodaháznak többszintes mélyparkolója van. De gondolom üres, mert az összes banknéger a környező utcákban, és a nevezett Penny parkolóban parkol egymás hegyén-hátán. Nem csak az elegendő mélygarázs férőhelyet kellene megkövetlni, hanem azt is, hogy az ott dolgozók használhassák.

s_marky 2010.11.13. 21:08:07

Te hol élsz kisköcsög? Járj BKV-val, én perpillanat 400Ft/órát fizetek a lakásom előtt (Éljen a józsefvárosi rendészet), mert cégautót használok. Egyébként meg át tudom vinni, kb 20 perc BKV-ra van a legközelebbi nem fizetős rész. Szólj apunak hogy többet eszik az Audid, adjon egy ezressel többet naponta. És kímélj meg minket a baromságodtól!

Anti Anyag (törölt) 2010.11.13. 21:15:11

Most akkor ezt a parkolót a Penny a vásárlóinak építette, vagy a Zrínyi egyetem hallgatóinak és dolgozóinak?

Azt meg el kellene terjeszteni, hogy a Hős utcában rengeteg Magyar gárdista lakik, mert különben 20100-ra is úgy marad:)

Dixi. 2010.11.13. 21:18:01

Valószínűleg azok az egyetemisták azok aki a reggeli kiflit és tejet is hitel kártyával fizetik és nagy ívben szarnak rá h a proli melósnak mennie kéne....és amikor 3-4 vásárolnak egy kosárba..és ugyan annyian fizetnek is kártyával....Szóval szívem majd megszakad....

dömpike 2010.11.13. 21:30:14

@Lrdx: gyere el abba a parkolóba ahol dolgozok. fél éve kint a tábla, hogy az 1 órás ingyenes parkolás megszünt, de a vásárlók ÉRVÉNYESÍTHETNEK maguknak 1,5 ÓRA INGYENESÉGET 1 mozdulattal, de mind a mai napig tömegével hőzöngenek, hogy hol van ez kiírva? mikor közlöm velük, hogy a bejáratnál akkor jön a lehengerlő válasz: NEM OLVASNI JÖTTEM!!! az ilyen tudatlan, rosszindulatu parasztoktól igenis vegyék el a jogsit, és dögöljenek meg éhen, mert tömegközlekedéssel biztosan nem találna be a melóhelyére.

Franzi 2010.11.13. 21:42:14

@vanvelemenyem:

biztos lehetsz benne, hogy kiszámolták.
biztos lehetsz benne, hogy nem 2 autó miatt csinálták.
biztos lehetsz benne, hogy nem lehúzás, mert egy órát ingyen parkolhatsz

FeketeLeaves 2010.11.13. 21:42:29

Tipikus egyenruhás arrogancia. A kemény belső hierarchia, fegyelem miatt az egyetemen belül nem mertek balhézni, hogy ott legyen parkolótok, mert beszariak vagytok: konfrontálódni kéne, lobbizni, ami esetleg kellemetlenül sülhet el az elöljáróknál, tanároknál.
A pennyt, mint "civil" szervezetet piszkálni persze katonás dolog.

Rémálom, hogy Ti fogjátok pár éven belül a kihalásos rendszer miatt betöltelni az egyenruhás szervezetek vezetői posztjait. Ezredes urak meg a többeik... hol van a felelősség, az állampolgári tudat, a "mi is meberek vagyunk", stb.

Ez komolyan szégyen. Mentek ti a fenébe.

F_Jikov 2010.11.13. 21:46:21

Monnyuk, a dologban nem vagyok érintett. De néha-néha járok azon a környéken. Az említett Penny Marketben talán egyszer jártam életemben, akkor is egy kis üveg ásványvízért. A lényeg, hogy egy igen gyér látogatottságú Penny Marketről van szó, vásárló alig. Az említett parkoló egész nap kong az ürességtől, felénél magasabb foglaltságot még nem láttam ott soha. Penny Marketbe amúgy is a lúzer proolik járnak. Ahogy fentebb is olvashattuk, ők meg még ráadásul készpénzzel is fizetnek. Az egész egy műbalhé amúgy.

Nick the dick (törölt) 2010.11.13. 21:46:35

Ez az Penny Market! Csak így tovább!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.13. 21:47:31

Szerintem a potya parkolás miatt intézkedni kellett, de lehetett volna okosabban is. Az egyik IKE-áruházban az ott vásárlók parkolókártyáját a pénztárban ingyenesítik. Így az egy órán belüli potyázók is kiszűrhetőek lennének. Persze a gépesítés pénzbe került volna, de megoldható ez a mostani rendszerben is.

Franzi 2010.11.13. 21:51:42

@vanvelemenyem:

tehát neked az lenne szimpi, ha elszállítatnák az autókat és az ott parkolóknak sokkal többet kellene fizetni? akkor járnál továbbra is pennybe a nagyival?

mivel és melyik országban vagy sikeres ezzel a hozzáállással?

tizenegyker 2010.11.13. 21:53:02

A XI. kerületet azért szeretem, mert ott az áruházak parkolásilag nem ekkora suttyók, mint a Penny Market. Ott az Alle két óra ingyenességgel, és teljesen szabadon az Újbuda Center és a Savoya, bár utóbbinál az Auchan azért kipótolja a kiesést: tizenegyker.blog.hu/2010/11/07/igy_tevesztenek_meg_az_auchanban

nikk rivers 2010.11.13. 22:00:09

@Lrdx: "aki "megszokásból vezetés miatt" nem veszi észre a közlekedés táblát, attól úgy elvenném a jogsit, hogy csak pislog"

...de amikor mész hazafelé, ugye benézel minden ismerős jobbkezes utcába, hogy kint van-e még az elsőbbségadás-tábla? :-)

emzéperiksz 2010.11.13. 22:00:18

Teljesen rendben van, amit a Penny csinált. Miért kellene ingyenes parkolót fenntartania az egyetemisták számára? Építsen nekik parkolót az egyetem, ha akar, a Penny előtt meg hadd parkoljanak a vásárlók.

cbc 2010.11.13. 22:02:00

Hát...én igazából azt nem értem, hogy lehet abban a lerohadt, szűk termékválasztékű, 1 pénztárat üzemeltető pennyben vásárolni, 10 forint különbségért...)))

emzéperiksz 2010.11.13. 22:12:07

@F_Jikov: Attól, hogy üres, még a Pennyé a hely, és nem tilos a parkolási szolgáltatásért pénzt kérni. Sőt abszolút jó ötletnek is tartom, ha csinál a cég egy fizetős parkolót, ha pl. az abból származó bevételt pl. fizetésemelésre vagy az árak csökkentésére tudja fordítani.

tizenegyker 2010.11.13. 22:20:56

@F_Jikov: Ezek szerint a jövőben parizer helyett szőnyeget vesznek az egyetemisták :)

F_Jikov 2010.11.13. 22:29:17

@emzéperiksz: Egy szóval sem írtam, hogy ne lenne jogos a dolog. A Penny úgy szabályozza a parkolást a saját területén, ahogyan akarja. Csupán annyit jegyeztem meg, hogy egy felfújt semmi az egész ügy. Egy hatvanvalahány férőhelyes parkoló, ahol legrosszabb esetben sincs húsz-harminc kocsinál több. Ebből az is következik, hogy az egyetemisták sem parkolhatnak valószínűleg tömegesen ott. (Mellesleg, az sem normális, aki hallgatóként oda kocsival jár. Villamossal és metróval is jól és kényelmesen megközelíthető.)

pali_proli 2010.11.13. 22:32:52

Hajrá Penny!
Oszt jó napot!

finom_szolo 2010.11.13. 22:34:25

@emzéperiksz: azért az meglepő, hogy ez a köcsög penny (a legnívótlanabb magyar üzlet) mennyi kommentelőt beszervezett. Gyerekek, ennyire primitívek nem lehettek. 2500 Ft a parkolásért a Parlament mellett is sok. Ezt a szívatást ennyi bér-kommentelővel levédeni, nos ez minimum meglepő.

dr kíváncsivagyok 2010.11.13. 22:43:35

Azért valamit tisztázzunk : 1.) a terület kié ? 2.) elvárható -e hogy ingyen engedjen egy cég idegen ( nem vevő , nem üzleti partner ) autókat a saját területén ,

emzéperiksz 2010.11.13. 22:43:57

@finom_szolo: miért szívatás? Ha a Pennyé a terület, olyan feltételekkel engedi használni másnak, amilyennel neki tetszik. Logikus, hogy úgy hasznosítsa, hogy minél előbb és minél jobban megtérüljön az ingatlan.

lionking 2010.11.13. 22:59:02

@finom_szolo: hát neked is elgurult a gyógyszered valahová, hogy nem vetted be az biztos...
összeesküvés elméletből jeles...

Perillustris 2010.11.13. 23:09:48

@nick rivers: A jobbkezes utcákban nincs tábla.

akkor most mi van? 2010.11.13. 23:11:20

1. A poszt fasság a posztoló meg valami elkényesztetett fasz.

"Tűzgolyó 2010.11.13. 20:06:25

A Corvin Bevásárlóközpontban 5, azaz öt óra parkolás ingyenes. "

Akkor a Corvin Bevásárlóközpontba kell hagyni az ótót és nem rinyálni, hogy másik cég már nem edja az ingyenszolgáltatást.

"F_Jikov 2010.11.13. 21:46:21

Monnyuk, a dologban nem vagyok érintett. De néha-néha járok azon a környéken."

Mások meg ott laknak és napi szinten látják a helyzetet. Ők azt írták, hogy hajrá Penny csak igy tovább. Most akkor előttünk a kemény feladat, kinek a véleményére adjunk.

Tűzgolyó 2010.11.13. 23:17:49

Sikerült átsiklani a fizetési mód felett. Nincs mód a helyszínen a parkolási díjat befizetni. Aki az 1 órát túllépi, az kap egy Mikulás-csomagot, mint egy csaló. Aztán lehet menni a csekkel a postára. Jól is néznénk ki, ha minden fizetőparkolás után mehetnék még a postára, ami előtt szintén fizethetek parkolási díjat, és amint végeztem a befizetéssel, kapom újra a csekket, és kezdhetem elölről az egészet. Ha a Penny Market fizetőparkolót akar üzemeltetni, akkor teremtse meg a normális feltételét.

akkor most mi van? 2010.11.13. 23:27:00

@Tűzgolyó:

Azt felejted el, hogy a Penny parkolója nem egy utcai parkoló hanem egy magánterület a bolt vásárlói részére. Nem azért van, hogy oda járjanak fizetősen parkolni. A vásárló odamegy ingyen parkol vásárlás alatt aztán elmegy. Aki a pennyben 1 óránál tovább tud nézelődni, az bármilyen más gaztettre is képes. Vagy elfogadod, hogy napi 2500ért parkolsz amit csekken fizetsz, vagy máshol teszed le a tetves kocsidat. Durva, hogy elméletben szellemileg nem visszamaradottaknak (egyetemistákról próbáljuk meg ezt feltételezni) ilyen nagy gondot jelent ez az egész.

a Penny parkolója

NEM
A
TE
AUTÓD
NAPI
TAROLÁSÁRA
ÉPÜLT.

Értem?

szegenylegeny 2010.11.13. 23:29:52

Én úgy látom, hogy a Penny nem akarja fizető parkolóként üzemeltetni, mert akkor kedvező tarifájú óradíjat vezetne be, parkolóórával. A magas parkolási díj (utólagosan fizetendő) csekken történő megfizetésével a több órára (napokat) ott parkolni szándékozókat próbálja távol tartani.

balage28 2010.11.13. 23:30:25

@Tűzgolyó: Ha a Penny Market fizetőparkolót akar üzemeltetni, akkor azt megteheti a saját feltételei szerint.
Aki pedig parkolni akar, az vagy elfogadja ezt, vagy nem.
Van választási lehetőség, senki nem kényszerít senkit, hogy ott kell parkolni.
Mi jön ezután ? Tüntetni fognak, mert nem kapnak ingyen benzint ???
Ne bolondozzunk, mókázzunk már...

Tűzgolyó 2010.11.13. 23:32:19

@akkor most mi van?: Láthatóan nincs helyismereted a Hős utcánál. Kapásból van ott még egy TTL és egy Herbária. Na már most ha a kedves vásárló mindhárom üzletet végigjárja, akkor nem valószínű, hogy ide-oda fog a kocsijával gurulgatni, csakhogy éppen a megfelelő parkolóban legyen. Tehát az 1 óra kapásból ugrott. De sebaj, lőjük le a bűnöző vásárlókat azért, mert egy óránál több ideig tart nekik a külföldi cégtulajok vagyonát gyarapítani.

prometheus_X 2010.11.13. 23:33:23

Sanda gyanúm, hogy aki több mint 1 órát tölt egy Penny-ben, az nem komplett. Ha meg mégis 1 órán át pakolja a vásárlókocsit (egye-fene, lehet hogy mégis komplett), akkor valószínűleg a 16000-es számla mellett nem az 500 ft-os parkolási díj fogja falhoz vágni. Ergo a dolog csak annak gáz, aki köcsög módon befoglalta eddig a parkolót vásárlás nélkül. Hát, nem fogok ilyenért elmorzsolni egy könnycseppet sem.

Különben is: tanuljuk már meg, hogy az autó nem alkotmányos alapjog, hanem luxus, és mint ilyen, járulékos költségei vannak amit pofávágás nélkül álljon aki autót vett/vesz/használ. Én dohányzom, de még a büdös életbe nem rinyáltam a jövedéki adó miatt! Internetezek is, mégse rinyáltam még hogy a g*ci szolgáltató küldi havonta a "mikulás-csomagot". Vizet, áramot, fűtést is használok. Hát a k.anyját annak akinek az ingyenes természetesnek számít. Semmi sincs ingyé, az a kor 20 éve elmúlt, de megsúgom: az se volt ingyér, azóta is azt szopjuk amit akkor ingyér kaptunk!!!

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2010.11.13. 23:34:44

én most Londonban élek, itt egy áruház parkolójában sem lehet 3 óránál többet parkolni ...

Tűzgolyó 2010.11.13. 23:35:06

@balage28: Próbáld meg értelmezni a posztot. Az alapvető baj a Penny Market gusztustalan hozzáállásával van: 1. ott a nő, aki jegyzeteli a kocsirendszámokat, de cseszik szólni, hogy vigyázat, változott a rend. 2. csekken kapod a parkolási díjat, mint egy bűnöző, és mehetsz vele a postára.

A Penny Market ezzel csak azt ér el, hogy üres lesz a parkoló, a vevők pedig átszoknak máshová.

vajdasagi 2010.11.13. 23:35:12

@Kicsit Karcos: Én minezzel egyetértek, és még annyit mondanék, hogy nem csodálkozom ezen a perelés-ötleten, mert mint a cikkíró is mondta, a Zrinyi "agyilag leterhelt hallgatóiról" van szó.

akkor most mi van? 2010.11.13. 23:36:05

@Tűzgolyó:

LOL szóval a Penny az ne csak az egyetemistáknak, hanem egyéb közeli boltoknak is tartson fenn saját zsebből épített parkolót:) Szerintem most fejezd abba mert egyre mélyebbre merülsz a mocsában:)

Tűzgolyó 2010.11.13. 23:36:42

@prometheus_X: Neked javaslom, hogy minden doboz cigaretta árát postai úton rendezd.

finomanarancs 2010.11.13. 23:37:10

Ha estire járnál még talán-talán megértenélek, de nappalisként elég nevetséges a pampogásod...

Hajrá BKV!

balage28 2010.11.13. 23:39:14

@Tűzgolyó: Értem én a posztot.

A penny kirakott egy táblát, amit sokan rutinból nem olvastak el, nem vettek figyelembe, és emiatt fizetnek.

Van amikor én is hülye vagyok, de azt bevállalom, és nem hibáztatok érte másokat.

tizenegyker 2010.11.13. 23:39:27

Innen nem messze, a Kőbányai és Hungária kereszteződésében lévő McDonald's parkolója is fizetős. Majdnem lepadlóztam, amikor megláttam. De ott vannak parkolóőrök, akiknél lehet fizetni.

akkor most mi van? 2010.11.13. 23:40:03

@Tűzgolyó:
Én pl csekken kapon a villanyszámlát és mint egy bünözö megyek befizetni havonta. Aztakurva, rendörállam.

De látom továbbra se érted. Leirom lassabban. A Penny nem fizetős parkolót tart fent, hanem egy órára bemehetsz ingyen parkolni, ha tovább maradsz bünti jár. Nem fognak a kedvedért órát felszerelni, nem az a céljuk, hoigy a suttyók ott tartsák a verdát ingyen vagy occóért.

Felfogod, vagy le is rajzoljam?

Remélem kibuksz és nem rád meg a hasonlókra lesz a nemzet védelme bízva:/

krj 2010.11.13. 23:40:21

ott a lakótelep az egyetem mellett, parkoljanak ott. az közterület. amúgy én egyetemre bkv-val jártam, ki lehet próbálni azt is. a zrínyi meg oldja meg a parkolást.

vajdasagi 2010.11.13. 23:51:09

@vanvelemenyem: Hát nekem semmi közöm a Pennyhez, de azért komolyan: össze-vjssza beszélsz. Teljesen rendben vagy ha egy üzlet csak 2 órán át biztosít ingyenparkolást a saját tulajdonú parkolójában, amelyen maga szervezi meg pl. a hó eltakarítását telente. És te sem mondtad, hogy nektek a vásárlás több mint 2 óráig tart.

Ha meg több mint 2 óráig vásárolsz, és elköltesz egy galom pénzt, akkor az 500 forint parkolási díjat biztosan elengedi neked a Penny, ha szólsz előre. De a Zrinyisek járjanak tanulni BKV-val. Pláne az agyilag leterheltek.

krj 2010.11.13. 23:51:54

hányan járnak egyazon napon pennybe, ttl-be és herbáriába, ember, gondolkozzál már!!!!

ügyeskedtetek jó ideig, most nem fogtok egyelőre. ennyi. nappalis egyetemista ne járjon autóval. az estis meg fizesse ki. ja, és a zrínyi meg hasson oda, hogy kamerázzák be a hős és zách utcákat. ha ennyi lobbierejük nincs, akkor sajnálom.

Noxin 2010.11.14. 00:15:41

@Tűzgolyó:
Az elég valószinű, hogy a kajavásárlás mellett hetente veszek egy szőnyeget a TTL-ben.
És azért Herbáriába se járunk mindennap.
Valószinű a PM pakolójában hagyom a kocsit, amig a TTL-ben átugrom a szőnyegér'...

emzéperiksz 2010.11.14. 00:17:35

@Tűzgolyó: Nézd, oké, hogy a vásárló napi vagy heti rendszerességgel benéz a Pennybe tej-kenyér-sör-kóla-parizer-mosópor miegymás ügyében, de a TTL-t nem hiszem, hogy végigjárja rendszeresen, mert hetente cseréli a függönyt vagy a szőnyegpadlót. A gyógynövényes megint egy speciális célcsoport igényeire fókuszál csak, akik pedig néhány perc alatt beszerzik, amire szükségük van.

v2peti 2010.11.14. 00:27:59

Bojkott? Ne röhögtess már. A lápromboló Auchan is vígan megvan, nem csökkent a forgalma, ha csökkent volna, akkor elgondolkodott volna azon, hogy végleg visszalép a beruházástól.

2010.11.14. 00:38:02

@nick rivers: Azért vegyük észre, hogy itt a delikvens a számára kirakott táblát nem látta..

namkuzu 2010.11.14. 00:48:19

azé vicc, hogy itt mindenki köcsög penny köcsög zrínyi pedig köcsög elintézés csupán, mert pusztán egy táblát kibaszni mindenféle szórólap, előzetes beharangozás stb. nélkül senkinek nem fog feltünni, és ezt az is tudta, aki kitette oda. az meg, hogy a hős utcában még kocsiban ülni is gáz... hát nem hősöket képeznek a zrínyin?!

Scala 2010.11.14. 00:54:31

Úristen!
1. tömegesen autóval jártok egyetemre?
2. egyetemi címe van annak a helynek, ahol képzik a rendőröket? :-)
/Kb. mint a TF, ami ma már Semmelweis Egyetem Kara... mindegy, ez legyen a legnagyobb baj. Nem sajnálom senkitől/
3. már húsz évesen te vagy az áldozat? Bármilyen kispöcs dolog miatt frusztrálódsz??? Muszáj valami miatt áldozatnak lenni, igaz?
Mert hűha! Ha nem vagy áldozat lehetnél integrált felnőtt személyiség? Aki ad néhanapján,nem csak létezik...
A leírt mentalitás egyenes út a kiégett, kompenzálós "értelmiségi" lelkibeteghez.
4. Alapvető fogalmakat kellene átismételni, mint magántulajdon, beruházás, bojkott, megtérülés.
5. ha 2500,-Ft parkolási szivatás, még életedben nem volt dolgod a Centrum Parkoló Kht-val vagy egyéb kerületi klónjával!
6. monopolizált állami erőszakszervezetek + évtizedes jövőbeli kilátásaink rulez.
7. az a jogász aki az idézett szöveget összerakta szintén érdemelne valami elmeállapotbeli BNO-kódot.
Jó röhögtem!
Thx. :-)

NemzetköziKockázatközösség 2010.11.14. 00:55:14

Kívánom minden habzó szájú kommentelőnek, hogy több száz oldalas apóbetűs hirdetményekből értesüljön sok éve megszokott dolgok megváltozásáról. Sokan már meg is kapták, gondolom, amikor ingatlanhitelt vettek fel.

És nem, a magántulajdonnal sem csinál senki azt, amit akar. Azt dzsungelnek hívják, lehet visszamenni. Van egy angol szó, FAIR. Javaslom a kiszótárazását.

Aki pedig azt gondolja, hogy egy rendőr nem dolgozik: elmehet a semmiért adópénzt felvenni. Tárt karokkal várják.

Semmi közöm hozzájuk egyébként, de az acsargás kiborító.

zozo6296 2010.11.14. 01:01:08

Csak megsúgom h az Élessaroknál lévő Penny parkolójában is fizetni kell. Na most ott nem egyetem van a túloldalt vagy messze tőle hanem a parkolót közrefogja a penny és egy sarok s egy halom lakóház!
Aki ott lakik, mondja már, mi van ott!

zozo6296 2010.11.14. 01:03:59

@tizenegyker: Ott melyik mekinél? A jobb vagy a bal oldaliban? És honnan jobb és bal?? :=D

Zed is not dead yet 2010.11.14. 01:32:07

Fooontos egyemisták. :) Otthon gondolom anyuci még mindig bemegy és kitörli, mikor kiszartátok magatokat. Hiszen majd csak óvoda középső csoportban kell már tudni egyedül.

Megvagy megvagyhadnagy! (lófaszhadnaggyal is jó nyelvtörő)

A poszt egyébként kitűnő, mert tökéletesen bemutatja, hogy az ott tanuló valakik távoli köszönő viszonyban sincsenek a logikus gondolkodással és a realitásérzékük is tendál a nullához. Jó lesz, ha ilyeneknek kell tudniuk éles helyzetekben gyorsa jól dönteniük.

Zed is not dead yet 2010.11.14. 01:37:24

Amúgy meg az is igaz, hogy aki a pennyben vásárol, az ezzel az egy ténnyel is dokumentálja, hogy milyen "igényes". Az ország legszánalmasabb üzletlánca, kb. egy garázsbolt a nyóckerben is messze veri. Vagy egy falusi fabódéban üzemelő kisbolt is. Friss árujuk legfeljebb reggel van (mondják, akik láttak már olyat), tele van sajátmárkás cuccokkal, amikkel nem lenne semmi baj, ha bármelyik legalább közelítené az "enyhe undorral fogyasztható" szintet legalább alulról. Penny market kb. magyarul = filléres piac. Nomen est omen.

El Argentino 2010.11.14. 01:49:45

Nehéz eldönteni, hogy kit utáljon az ember egy ilyen hírben.

tiborc2008 2010.11.14. 02:31:42

Úgy sejtem, inkább csak parkolgattak, mint vásároltak.
Lehet, hogy az igazi vásárlóknak már alig akadt parkolóhely.

Tűzoltókat sajnálom, katonák és egyéb ingyenélők le vannak szva.
Titokpatkányék meg fizessenek, úgy kell nekik.

tiborc2008 2010.11.14. 02:33:23

Sztem a tuszkó a kereskedelem legalja, a penni azért annál egy fokkal jobb.

tiborc2008 2010.11.14. 02:40:25

Azt is jó lenne tudni, hogy mifaszt védnek még a nemzeten, amikor már oda az egész.

horton111 2010.11.14. 02:44:27

@Zed is dead: a kommented kitűnő, mert tökéletesen bemutatja, hogy köszönő viszonyban sem vagy a logikával! Tanul ott pár ezer diák, ezek közül hányan parkolnak ott? kb 30-an? (százalékban is értenéd?) Köztük én is. Olyan soha nem volt, hogy ne lenne ott parkolóhely. Ha a vásárlóknak nem jutna hely megérteném, de így csak egy szánalmas kísérlet. Nem baj, majd parkolunk az utcán. De a sok nagyokosnak akik a tömegközlekedésre hivatkoznak: Érdről kívánom, hogy kelljen bejárnotok. Elárulom a nagy titkot: autóval 30 perc, vonat-busz-metró-villamos kombóval közel másfél óra! Igen, van olyan (egyetemista) akinek nem fér bele naponta 3 órát utazgatni. Addig úgysem fog senki sem fizetni amíg nem muszáj....csak sokaknak fáj ez, hogy van aki fizet és van aki nem kell...

Reggie 2010.11.14. 03:21:35

Itt tukrozodik a magyar katonasag es titkosszolgak ebersege. Az ugynokok 3 eves nyomozas aran, persze kulso informator igenybevetelevel, kepesek csak megtalalni a sajat tokuklet. A katonakrol meg kar szot is ejteni, naplopo adofizetokon eloskodo bagazs. Szanalmasak mind.

jo_reggelt 2010.11.14. 06:35:55

Mert p.cs.ok vagytok!
Ilyenkor az ember/hallgató vételez egy eszközt (vadászgombázót,mamahajót,ilyesmit) a raktárostól, odamegy a penny-hez, oszt azt mondja neki,
"ha nincsen ingyé' a parkolás nyomban, akkor szétlőjjük ezt a kulipintyót!"
- Freddy bácsi alias Mr. Piszkos

homér 2010.11.14. 06:58:57

Süt a blogból, hogy a blogger az egyik megszívatott :)

Persze, majd qrvára bojkottálni fogják a pennyt. Anyádnak el ne feledd naponta 8x elmondani, meg gps-t dugni a seggébe és folyamatosan figyelni, mert amúgy magasról tenni fog a bojkottodra :)

homér 2010.11.14. 07:06:30

@namkuzu: A Hős utca valóban gáz, én is mentem már át autóval késő este úgy rajta, hogy közben egy 10-15 fős társaság próbált beszállni egy autóba. De vélhetőleg otthon hagyták a kulcsukat, mert lábbal próbálták kinyitni az ajtót. Baromira lexarták, hogy ezt mások is látják. És még csak nem is a szarrágó fideszesek 2006-os belvárosi randalírozása alatt volt...

Tutá Liber 2010.11.14. 07:10:58

Hát, ha már katonák, parkoljanak be tankkal.. Arra aztán tehetnek kerékbilincset is ;-)

Jimbo75 2010.11.14. 07:22:47

@finom_szolo:

Mi van őrmesterkém, ilyen későn még nyitva a számtech. terem a Zrínyin?
Nyilván, mi mindannyian fizetett kommentelők vagyunk a Pennynél, Én magam már olyan jól keresek ezzel, hogy a mellékes nálam már főállássá lépett elő, és a karácsonyi szünetet Balin töltöm...
Szar ügy, ha vki megszívat titeket is, de attól még jogos. Gondolom azért kibírod 45 éves korodig, amikor nyugdíjba mehetsz...

MetálFater (törölt) 2010.11.14. 07:28:15

Nem voltam rest, végig olvastam az összes hozzászólót.
Van erre egy jó mondás.
Ha két magyar találkozik, három pártot alapít.
Ennyi rosszindulatú, irigy és ratyi embert már régen olvastam.

Osszátok itt az észt, s közben nem látjátok a fától, az erdőt.
Először is.
A Penny Market előtt lévő terület, NEM MAGÁNTERÜLET!

Azt az Önkormányzat csak bérbe adta, hogy ott lehessen parkolni a vásárlóknak, és ne mondjuk (jó magyar szokás szerint) a Hungária körúton.

És külön misét megérne az is, hogy ennyi fogadatlan prókátor egy helyen hogyan került ide?

Bakker.

uni1002 2010.11.14. 07:30:48

Megyeszékhelyünkön boltot nyitott egy magyar bútor üzletlánc. Nem sokkal utána, büszkén bejelentették a helyi újságban, hogy a kiépített parkolót, kezelésre átadták a helyi önkormányzatnak, és micsoda nagyszerű ötlet, ezentúl mindenkinek fizetni kell, minden percért.
Na most ugye, az ember a boltban nézelődik, és a bútorát szeretné elvinni, ha lehet a saját kocsijával.
Először a népek fizettek a beállásért, aztán megnyitott még vagy húsz ilyen áruház, a város szélén, és ők szépen tönkre mentek.
A helyére költöző üzlet, azonnal ingyenessé tette a parkolót, van is forgalma...

KaPé 2010.11.14. 07:34:01

Hányféle tömegközlekedési eszközzel lehet eljutni a Hungária érintett részére?

@MetálFater: teljesen mindegy, hogy magánterület vagy nem, ha a Penny bérli, akkor azt csinál rajta, amit akar. Amúgy meg verd az asztalt annál az intézménynél, amelyik 10 hektáron nem tudja megoldani az odajárók parkolását. Ez az agyrém, "bakker", nem a fizetős parkoló.

[megmondoember] 2010.11.14. 07:39:28

"Üzletpolitikailag végkép nagyon mellényúltak, mert most a zrínyisek totális bojkottja kezdődik a Penny Market ellen, ráadásul országosan, mind a 185 áruházára. Egy elégedetlen ember pedig tíz másik elégedetlent szül. Megéri?"
Röhög a májam. Beszoptátok, vége az ingyenebédnek. Ennyi. Nem reklamálni kellene, hanem örülni és megköszönni, hogy eddig is ingyen lehetett parkolni ott. A Penny forgalma meg semmit nem fog változni észrevehető mértékben, akkor sem ha "a zrínyisek" valóban bojkottálnák. Amit a posztodat olvasva nem hiszem, mert ez a néhny tucat mondat alapján kirajzolódó jellemrajzból nekem egyértelműnek tűnik, hogy lustábbak vagytok ti annál, mint hogy bojkott címén akár csak 100 méterrel is többet gyalogoljatok egy másik boltig.

hajdupeti fun 2010.11.14. 07:53:59

Közeledik a karácsony.
Bronz hétvégén egy harckocsi szállitó tréler "lerobban" a parkolóba vezető közúton. Hétfőn megjavitják. Ezüst hétvégén egy tanker autója a seregnek. Arany vasárnapra ott hajlongana a sok disznó a laktanya bejáratnál.

kpityu2 2010.11.14. 08:04:07

Pelikán: Végtelenül sajnálom az ügyet, Virág elvtárs, de hát én jó előre megmondtam, hogy én ideológiailag nem vagyok elég képzett. Mert ha például Bástya elvtárs tábornoki egyenruhában úszkál abban a medencében, csak megismertem volna a vörös stráf miatt, és akkor megóvtam volna a sprickoló tömegektől. De így abban a gatyában olyan furcsán nézett ki, hogy hát talán a... fénytörés miatt. Ugye?
Virág elvtárs: Bástya elvtárs már megbocsátott. A jegyszedőt internáltuk – ő felel az egész incidensért.
Pelikán: De hát ő nem tehet semmiről! Én nem tudtam a vonalat!
Virág elvtárs: A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta.

Coyote82 2010.11.14. 08:17:12

Ha valaki, akkor a zrinyisek NEM kifogasolhatjak a szabalyokat. Vagy nem tetszik nekik, hogy a szabaly a hatranyukat okozza? Itt kezdodik a korrupcio!

Persze lehet, hogy a "jo allampolgari" viselkedesmintat csak az utolso evben tanitjak nekik.

funfun 2010.11.14. 08:22:48

@horton111: kisköcsög honvédem, és sosincs dugó, mikor a nagy arcoddal kocsival közelíted meg a Zrínyit? És milyen katona leszel, ha két pont közötti utat sem tudod rendesen meghatározni? Nehogy Moszkvában kössél majd ki, mikor az EU brüsszeli központját kell majd tankokkal lerohamozni!!! Vonat, busz, metró, villamos? Mégis, milyen útvonalon járnál? Elmondom neked, vonattal kb. 30 perc Érdről a Déli, tök sűrűn jár. Onnan max. 15 perc a Stadionok. Onnan 1 megálló a Zrínyi. Tehát ez bővel 1 óra alatti idő.

funfun 2010.11.14. 08:28:14

@NemzetköziKockázatközösség: a rendőrök nem dolgoznak, hanem a mi adópénzünkből vakarják a töküket/picsájukat egész nap. Néha lecsapnak a frekventált helyen lévő illegális paprika árusokra, de csak azokra, akik nem jattolnak. Büntetnek, sokan saját zsebre. Ja, és ha valami miatt (lopás, betörés stb.) stb. feljelentést teszel, vagy megpróbálnak lebeszélni róla, ha meg nem sikerül, akkor lezárják a nyomozást. Ha neked ez munka, akkor próbálkozz már egyszer lehúzni egy hónapot valami Suzuki-gyárban, faszfej. Akkor meglátod, mit neveznek munkának. És onnan nem mész 40 éves korod előtt nyugdíjba, max. regisztrált álláskeresőnek.

funfun 2010.11.14. 08:31:58

@F_Jikov: "De néha-néha járok azon a környéken. Az említett Penny Marketben talán egyszer jártam életemben, akkor is egy kis üveg ásványvízért. A lényeg, hogy egy igen gyér látogatottságú Penny Marketről van szó, vásárló alig. "

Szóval mert egyszer ott jártál, gondolom MENTES volt a víz, amit vettél, máris levonod a következtetést a látogatottságról. Ezt a statisztika számítási módszert hol tanítják? Csak nem a Zrínyin?

"Penny Marketbe amúgy is a lúzer proolik járnak." Miért, te amúgy hol veszed a vizedet, és anyád hol veszi a parizert a reggelidhez? A bécsi Naschmarkt-on? Seggarc.

acsebacsi 2010.11.14. 08:37:42

Rektoruk példáján felbuzdulva a hallgatók is úgy gondolják, hogy sok dolog nekik csak úgy jár. Én nem csodálkozom.

AutosVilli 2010.11.14. 08:42:19

@nyekk: Muhahahahahaha ezen jót nevettem : "De gondolom üres, mert az
összes banknéger
a környező utcákban, és a nevezett Penny parkolóban parkol egymás hegyén-hátán."

joos 2010.11.14. 08:56:58

@horton111: Hát bakker! Te egy igazi főpöcs lehetsz a "z"rínyin. A szaros csotrogányod hagyd két megállóra az objektumtól, oszt vagy begyalogolsz 5 perc alatt a traktorodtól, vagy felszállsz a sárga vonatkinézetű valamire (villamosnak hívják) és egy (nulla után következik) megállót utazol vele a megfelelő irányba.
Egyáltalán nem bonyolult, és talán segít szocializálódni is.

galicius 2010.11.14. 09:08:34

Azt gondolom,hogy a Pennynek igaza van.A parkoló az ő tulajdona,oda az állhat be,akit beenged.Egy ilyen nagy placc kialakítása,megépítése nem a filléres kategória.Az erőszakszervezetek meg ne higgyék,hogy a komenizmusban vannak és nekik minden lehet.Állapodjanak meg a pennyvel,hogy oké,odaállhatnak egy kijelölt területre,de azért fizessenek.

zooltek 2010.11.14. 09:08:56

" Tűzgolyó 2010.11.13. 23:35:06
Próbáld meg értelmezni a posztot. Az alapvető baj a Penny Market gusztustalan hozzáállásával van: 1. ott a nő, aki jegyzeteli a kocsirendszámokat, de cseszik szólni, hogy vigyázat, változott a rend. 2. csekken kapod a parkolási díjat, mint egy bűnöző, és mehetsz vele a postára."

Nem ismerem a környéket, vidéki vagyok (igen, paraszt), úgyhogy meg sem próbálom véleményezni, kinek van vagy nincs igaza. De amiket írkálsz, nevetséges. Ilyen alapon gusztustalan az összes közszolgáltató, hiszen amikor bekötöttük a vizet, villanyt, gázt, bakker, egyik sem mondta, hogy nekem ezek után havonta fizetni kell!? Most meg járkálhatok minden hónapban a postára, mint egy "bűnöző". Ezek alapján Te még csak akkor láttál csekket, amikor megb@sztak gyorshajtásért. Bűnöző... pff... Legalább gondold át mit akarsz közölni, mielőtt leírod.

Yasashi Tanuki 2010.11.14. 09:09:45

Tuti megéri még a 2500 forintos parkolási díj is, ugyanis pont szemben a Hős utcában van Budapest talán legdurvább cigány kolóniája, akik még a rendőrautóból is kiemelik az autórádiót amikor a hatóság kijön az aktuális balhéjuk miatt. Ha a biztos káresemény és az őrzött parkoló között kell választani akkor ez emelt ár is indokolt. Ugyanezen okból a Pennynek is indokolt fenntartani a fokozott biztonsági intézkedéseket, hiszen szintén a szomszédság miatt enélkül a bolt nem is működhetne.

movhu 2010.11.14. 09:16:46

@tizenegyker: Látszik, hogy még soha nem álltál be oda. Ugyanis az is csak azoknak fizetős, akik nem esznek a Mekiben. Ha ott kajálsz, akkor ingyenes az is.

ehja 2010.11.14. 09:17:46

@Tűzgolyó: Jaj de aggódsz a Penny miatt...
Mert ha a nemzetvédelmisek egyetemi parkolónak
használják az miért is jó a Pennynek? Szerintem
akkor nem fognak majd az igazi vásárlók beférni.
És ez téynleg aggasztja a Pennyt.

Az egyetem oldja meg a saját parkolási problémáját. Ja persze ha rektor is saját zsebre dolgozik akkor más a helyzet.

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2010.11.14. 09:22:11

tipikus magyar kicsinyesség a penny részéről. a nemzetvédelmisek parkoljanak az Aréna plázában.

Bűnös 2010.11.14. 09:31:18

Megint egy jó kis Fidesznek benyalós poszt! Megint a multi a köcsög mi? Nem az egyetem, amely nem képes legalább a saját környékén visszaszorítani a bűnözést és gondoskodni parkolóhelyekről.
A köcsög multik, azok most jól meg lettek szívatva! Ja, csak közben én fizetem az Orbán sarcot, mert az árakba máris beépült az extra adó.

vajdasagi 2010.11.14. 09:57:29

@MetálFater: Hát én is végigolvastam mindent. És kommenteltem is tegnap este kétszer. Mindkét esetben kritizáltam a poszt íróját. Pedig nem vagyok rá írigy. Talán azt szeretném, ha a Zrinyi tanulói nem ilyen mentaliású emberek lennének.

Ha a nemzetvédelmisek meg a katonák legalább annyira szerények és szabályokat betartóak lennének, mint az átlagember.

Azután az sem lenne rossz, ha azt a baromi nagy területet,, amelyet a Zrinyi elfoglal, jobban kihasználnák, és megoldanák a saját parkolásukat. (Talán ha a rektoruk nem ülne rácsok mögött, akkor megszervezhetné ezt - de hát ugye a korrupcióval volt elfooglalva.)

És még azt szeretném, ha a nemzetvédelmire járók észrevennék a jeleket. Igaz, én néha nem veszem észre, olyankor néha fizetek, és arra gondolok: még jó hogy a haza védelme nem az én éberségemre van bízva, hanem katonákéra meg nemzetvédelmisekre.

Erre itt azt látom, hogy oda autóval járnak tanulni, "agyilag elfáradnak" eközben, és hülye bojkottokról hadoválnak, mert nincs már ingyért az ami régen úgy volt.

Ilyenek valóban megérdemlik a biztos állami egzisztenciát, az átlagosnál mégis magasabb béreket, a jóval korábbi nyugdíjaztatást?

És a fenti mondatom ellenére sem vagyok rájuk írigy. De mondjuk jobban tisztelem a Szuzuki munkásait, mint őket. Ez a cikk meg erre csak ráerősített.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2010.11.14. 10:16:11

nyáron ugyanez volt almádiban is, ott is mindenki a penny parkolóban ált meg mert 10 méterrel közelebb van a strandhoz, mint az utca túloldalán lévő 5× akkora ingyenes parkoló.

szerintem logikus lépés.

megapöpi · http://bullymusic.blog.hu/ 2010.11.14. 10:30:30

az én udvaromban drágább parkolni.

fda 2010.11.14. 10:38:14

Az áruházat szidóknak: ki engedné be szívesen a saját területére, például a kertjébe a környéken ezért vagy azért megálló autósokat?
OK nem volt bűn kihasználni, hogy a környéken ott ingyen lehet megállni, de ennek megszüntetéséért perrel fenyegetőzni és cikket írni....

tiborc2008 2010.11.14. 10:44:19

Legjobb lenne az egész zrinyis ingyenélő patkánybandát világgá kergetni.

tiborc2008 2010.11.14. 10:47:28

Ezek még a hősutcai romáknál is kártékonyabbak.

belagezabela 2010.11.14. 10:48:06

Ez mitől nagy parkoló?
És ha a pennyben nagy a tömeg akkor lekaszálja a vevőit is?
Pennybe meg lámák járnak.

Tűzgolyó 2010.11.14. 10:50:19

@fda: A csúsztatásodat helyretéve közlöm, senki sem fenyegetőzik perrel. Per akkor van a Penny Market kezdeményezésére, ha a megbüntetett autós nem fizeti be a "büntetést". Ebben az esetben a Penny Marketnek bizonyítani kell, hogy az autó valóban ott állt folyamatosan két órán túl. A posztban erre volt utalás, hogy ezt milyen módon tudná csak igazolni.

És számtalanszor újra leírva, a fő gond nem azzal van, hogy jogosan fizetőssé tették a parkolást, hanem a bevezetés módszerével, valamint a fizetési konstrukcióval.

funfun 2010.11.14. 10:59:34

Nem kell aggódni, lesz bőven parkolóhely ingyér, ha a Zorbánviktor elzavarja a szemét multikat, akik szeméttel etetik az Áldott Magyar Népet.

zsoci 2010.11.14. 11:00:31

Ez simán pofátlanság is. Ráadásul szerintem jogtalan, mert ilyen pótdíjjazást csak a parkolási zónában az azt üzemeltető végezhet.

emzéperiksz 2010.11.14. 11:04:18

@Tűzgolyó: Mégis milyen módszerrel kellene bevezetni? Ha a Kikában, Saturnban, Ikeában hirtelen fizetős lesz a nylon szatyor, azt milyen módon kell jelezni? Ha árat emel a kocsmáros, milyen módon jelezze a kedves vendégeknek? Bevezeti, azt kész. Akinek nem tetszik, nem jár oda többé.
Egyszer kibírod, hogy elmenj a Postára, ha már kaptál egy csekket, másodszor meg parkolsz máshol, ha már a Penny módszere nem tetszik, meg kaját sem akarsz benne vásárolni.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.11.14. 11:05:53

Az egyetemisták mióta járnak autóval, hagyjadmár! Legfeljebb a tanárok. Ha a diákoknak telne kocsira, akkor lenne fizetésük és akkor lenne állásuk és akkor minek tanulnának? Nooormális!?

uninterested 2010.11.14. 11:06:16

Nagyon helyes, tele van a hócipőm, hogy sok boltnál nem tudok megállni, mert parkolónak használja a sok helyi lakos. Be kell vezetni, mint nyugaton, hogy első 1-3 óra ingyenes és nincs éjszakai parkolás a boltok parkolóiban. Ennyi.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.11.14. 11:09:35

@horton111: 30 perc kocsival Érdről?! Hehe. Éjszaka sem. Bár, ha van már kék villogód, lehet. Reggel 7 és 9 között a volt Osztapenkóig se jutsz el.

hubertusz 2010.11.14. 11:09:46

..." A Park-Ferr Parkolástechnikai Kft. üzemeltetésébe adta a területet..."
Mindenről szó volt a kommentekben. Ám:
vegyétek már észre, hogy végre megint egy csókos tulaj (kör) jól járt!
Amúgy szerintem az egy óra lehetne másfél, abba minden befér.

Csak Norris 2010.11.14. 11:10:27

@Tűzgolyó: Nincs értelme agyhalottaknak megmagyarázni a dolgokat. Ahogy olvasom a dolgokat, fingjuk nincs hogy miről szól az az egyetem.
Én sem rajongok katonáékért, de vannak pl. polgári szakok, olyan mint biztonságtechnikai mérnök. Egy ismerősöm elment oda tanulni, akinek köze nincs azokhoz amiről itt írnak. Szerintem az itt kommentelők nagy része azt hiszi pl. hogy minden fizikus égnek álló hajú szódás-szemüveges kissé őrült, vagy autista. Ezek nem érdemelnek sort.

Goompah 2010.11.14. 11:15:26

@MetálFater:

"A Penny Market előtt lévő terület, NEM MAGÁNTERÜLET! Azt az Önkormányzat csak bérbe adta, hogy ott lehessen parkolni a vásárlóknak, és ne mondjuk (jó magyar szokás szerint) a Hungária körúton."

Aha, a Penny nyilván azért fizet bérleti díjat a területért, hogy bárki ingyen parkolhasson ott. Világos.

Akkor te bérelj egy lakést vagy üzlethelyiséget az önkormányzattól, fizesd a bérleti díjat, én meg a haverjaim meg majd jól beköltözünk.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.11.14. 11:20:37

Jogos a díj,ha ez az ingyenélőknek fura is.
Az egyetemista meg különben is járjon BKV-val vagy bringával!

movhu 2010.11.14. 11:25:19

@uninterested: Mondok ennél rosszabbat is. Nálunk a kerületi egészségügyi központ (SZTK) előtt szinte soha nem tudsz megállni, mert a parkoló tele van a környéken épült lakóparkok lakóinak autójával. Ez teljesen nyilvánvaló, hiszen több esetben hajnal 3-kor is tele a parkoló. Ez sokkal nagyobb probléma, mint a Penny, mert itt ugye betege jönnének sok esetben.
Szomorú, hogy a helyik önkormányzat annyit tett az ügy érdekében, hogy egy parkolórészt "dolgozói" parkolónak nyilvánított, ahol csak engedéllyel tudsz parkolni. A beteg meg le van sz*rva. Követhetnék a Penny példáját.

R242 2010.11.14. 11:27:58

Siófokon is fizetni kell hasonló esetben a Penny parkolóban.
Ezzel nincs is baj. ( minden gyökér ott parkol, mert a parton nem lehet )
De a "parkolóőrök" egy BB-vel fotóznak, ami nem túl hiteles eszköz erre a feladatra. :D
Írtam nekik levelet, válaszra sem méltattak.
Akkor is fotóznak, amikor még az 1 órás várakozáson belül vagy, és nem közölték ki-miért gyűjt ilyen módon adatokat.
1 pert megérne, de ki kezdni el?

fda 2010.11.14. 11:29:40

szemét penny, nem akarja finanszírozni a gazdagapukafia autós egyetemisták belvárosi parkolását...

fire_szergej 2010.11.14. 11:35:54

Én tömegközlekedem, de nem teljesen értem se a Pennyt se az egyetemet. Penny ezzel vevőket veszthet, az egyetemem pedig biztosan lenne elég parkolóhely. Tűzoltóknak jó megoldás lehet a környező tűzőrségek parkolójának igénybevétele. LOL

finomanarancs 2010.11.14. 11:35:55

A Nemzetvédelmisek nevében beszélsz, mintha ez mindenki problémája lenne.

Mit képzelsz? Szégyeld magad!

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.11.14. 11:36:21

hajrá Penny, így tovább!
Le is megyek vásárolni, kell egy kis Merlot meg Zimbo virsli

boldii10 2010.11.14. 11:37:37

Már az első mondatnál kezdődik, hogy hülyeség a poszt. Mi köze annak, hogy egy egyetemen katonák tanulnak, ahhoz, hogy egy magánterület pénzt kér a parkolásért és nem tetszik neki, hogy mások ingyenparkolónak nézik?

Az Aldi a Tűzoltó utcában már az első óráért is 1500 forintot kér, ha nem vásárolsz. Teljesen jogos, nem közparkoló. Amerikában egyébként egyszerűen kitáblázzák, hogy áruházi parkoló és elvontatják a kocsidat, ha nem arra használod. A táblán ott a telefonszám, ha nem lelnéd a kocsidat, mert ügyeskedsz.

Tűzgolyó 2010.11.14. 11:40:04

@fda: A Zrínyire nagyon nagy számban járnak tiszthelyettesek, akik a nettó 100 ezer forintos fizetésükből kénytelenek finanszírozni a 120 ezer forintos szemeszteri díjat. Te meg sajnálod, hogy összekuporgatják a pénzt egy Suzukira, sőt, még használják is a kocsit, hogy ne töltsenek felesleges órákat a Demszky hagyatékos fővárosi tömegközlekedéssel.

Tűzgolyó 2010.11.14. 11:43:39

@fire_szergej: Ha egy társaság feljön vidékről kocsival, akkor miért parkoljon egy tűzőrségen, és onnan még legalább két jegyet felhasználva jusson el az egyetemre? Mert ugyebár legközelebb az FTP van. Onnan metrózás és villamosozás.

akkor most mi van? 2010.11.14. 11:46:37

@Tűzgolyó:

Tudod mennyire leszarja magasról mindenki, hogy mennyiből vesz valaki suzukit, ha arról rinyálsz, hogy eddig jó volt ingyen parkolni más tulajdonában, mostantól meg nem tudsz ugyanott ingyen parkolni? Ennyire nehéz felfogni, hogy az a parkoló NEM NEKTEK ÉPÜLT? Vagy ha ott parkol a suzukitok (éppen nem használjátok) akkor ugye bárki mehet vele a dolgára, hiszen ugysincs kihasználva? Vagy ebben az esetben már előkerülne a magántulajdon szentsége?

akkor most mi van? 2010.11.14. 11:48:05

@Tűzgolyó:

"Ha egy társaság feljön vidékről kocsival, akkor miért parkoljon egy tűzőrségen, és onnan még legalább két jegyet felhasználva jusson el az egyetemre?"

Tényleg. milyen már, jegyet venni tömegközlekedésre, mikor épített nekünk ingyenért parkolót a Penny.

Macropus Rufus 2010.11.14. 11:56:47

Sztem a Penny tök jó húzást csinált.
Azokat viszont nem értem akik a Penny-t szidják.
Már bocsánat, de ez a cég FIZET azért, hogy azt a területett parkolónak használja. Innetől kezdve ez az ő teürletének a része addíg amíg a bérleti szerződés le nem jár. A saját területére meg mindenki olyan korlátozást vezett be amit csak akar, ezt üzenem azoknak akik sírtak azért mert fizetni kell ott. A parkolási cégek CSAK a közterületeken dolgozhatnak, ez meg nem az.
Azért érdekes hozzászólások vannak egyesektől. Szerintük a Penny a rossz mert nem hagyja, hogy az álltala bérelt területen a Zrinyisek ingyé' parkoljanak.
Az meg egyikükbe sem merűlt fel, hogy mondjuk miért is nincs az egyetemnek parkolója? Tudtommal van egy törvény az országban már vagy 16 éve ami arról szól, hogy CSAK akkor kap valaki működési engedélyt, ha tudja biztosítani a hozzá jövő autók parkolását. Ehhez kapcsolódott egy türelmi időszak ami annak érdekében, hogy a már működő vállakozások asszimilálódni tudjanak. Ez vonatkozott a közintézményekre is. Tehát a Zrinyi eléggé komoly hiányoságokkal küzd. Na ez megérne egy pert.
Mert felháborítónak tartom, hogy egyessek azt hiszik, hogy a másé az az övő és.
Lásd még az elöttem kommentelő kórházos esetét.
Ez az egész ország egy rakat szánalom....

tizenegyker 2010.11.14. 12:02:36

Az egész vihar a biliben ügy mögött azért egy jóval nagyobb probléma van. Budapesten a parkolás ellehetetlenült. Hihetetlen nagy költség fenntartani egy autót (teljesítményadó, adótartalmú benzin adóztatása), és akkor még az ember fizessen a parkolásért is? Jó néhány multi, bevásárlóközpont rájött, hogyan tudná ezt az előnyére fordítani: ingyenparkolás az áruháznál, ezáltal odaszoknak az emberek. Ha pedig odaszoktak, akkor előbb utóbb vásárolni is fognak, egy idő után pedig rendszeresen vásárolni. Nyilván a Penny Market a maga igénytelenségével erre nem játszik. A Lurdy Házat kimondottan ezért szeretem, mert ott nem kell figyelni az órát, hogy meddig állhat a kocsi. Moziba ezért kimondottan csak oda járok.

kyanzes (törölt) 2010.11.14. 12:04:06

Semmi kivetnivalót nem találok ebben. Ez a régi beidegződés, hogy rettegni kell a rendőrtől, katonától és tűzoltótól, mert a párt tagjai, és majd utolér a bosszújuk, már messze van. Persze szopatni ma is lehet, hiszen a hatalmaddal visszaélhetsz v. ismeretségedet bevetheted, de ebben a rendszerben legalább megvan az esélye, hogy megdőlsz, és rábaszol.

A terület a bolté, és ha nem tetszik, hogy parkolási pénzt szed, akkor menj máshová.

Te pedig nem azért jársz abba a boltba, mert az a legjobb vagy lojális vevőjük vagy, hanem mert közel van. Eddig is bementél volna minden lelkiismeret furdalás nélkül egy másik boltba, ha éppen az lenne a kényelmesebb, és ezután is be fogsz menni.

Ha a te területeden parkolnának ingyen, akkor mosolyogva tűrnéd és mesélnéd másoknak, hogy bezzeg te hagyod, hogy nálad ingyen parkoljanak? Ne viccelj már.

Ez a blogbejegyzés kifejezett visszataszító és rosszindulatú. Kicsit még fenyegető is, hiszen kilátásba helyez holmi össznépi retorziót.

És mit írsz majd a transzparensre?

"EDDIG INGYEN LEHETETT PARKOLNI, DE MOST PÉNZBE KERÜL!!!"

vagy

"NEM VETTEM ÉSZRE A TÁBLÁT, MERT RUTINBÓL PARKOLTAM. AZ ÚJ BEHAJTANI TILOSOKAT SEM SZOKTAM ÁLTALÁBAN ÉSZREVENNI HA KIRAKJÁK ŐKET VALAHOVÁ"

zooltek 2010.11.14. 12:04:13

@Tűzgolyó: Eddig kihasználtad az ingyenes parkolási lehetőséget egy olyan helyen, amit nem neked(nektek) tartottak fenn. Most fizetős lett, és hiányolod, hogy a parkolási kft. emberei nem tájékoztattak róla, valamint bosszankodsz, hogy körülményes a díj csekkel történő kiegyenlítése. Ez eddig rendben is van. De ennyi az egész. Nem kellett volna túlzásokba esned ezzel a poszttal.

Képzeld, itt nálunk a szomszéd utcában kiraktak egy fekvőrendőrt. Csak úgy egyik napról a másikra. Igaz hogy kitáblázták, de nem szóltak a besték! Én meg gyanútlanul sietek haza ötvennel, hát nem le kellett lassítanom?! Emiatt lemaradtam a Jóban Rosszban első 10 másodpercéről :( (tényleg, van még ilyen? Legyen inkább a Bariközt, az még biztos megy) Ebből fakadó információhiányom súlyos depresszióba torkollott, még most is pszihoizéhez járok. De adtál egy ötletet: én is szólok a környező lakosoknak, hogy bojkottáljuk a fekvőrendőrt! Höhö, milyen jó lesz! Ezek a marhák kirakták jó sok pénzért, mi meg nem is járunk arra! Hogy kib@szunk velük!

Ez a kommentem kb annyit ér, mint maga a poszt.

tiborc2008 2010.11.14. 12:04:38

Ezek még mindig ávéhás időkben élnek, és kiváltságokat vindikálnak maguknak.

xlac 2010.11.14. 12:07:30

Én a posztoló háza előtt szerném tartani az IFA teherautóim nem baj?
Természetesen ingyen tenném mert felénk csak fizetős parkolót találok.

indapass90210 2010.11.14. 12:10:36

Lrdx 2010.11.13. 18:17:37

"Ja és aki "megszokásból vezetés miatt" nem veszi észre a közlekedés táblát, attól úgy elvenném a jogsit, hogy csak pislog."

Az emberek 90+%-a megszokásból vezet. A maradék azért nem, mert olyan kurva ritkán ül autóba, hogy a megszokás mint olyan, nem értelmezhető. Ez nem jelenti azt, hogy az előbbiek nem vesznek észre egy közlekedési táblát, de mindenféle befolyásoló tényezők miatt (szar dugás az éjjel, vagy fáradtság) nem jut el egy új tábla értelme a tudatukig.

Thrasher 2010.11.14. 12:11:11

egyenként szólni kellett volna midnenkinek, hogy lgéyszi ne tomjétek tele a parkolónkat, ha nem az ügyfeleink vagytok, nem?
az lett volna az igazságos módszer, dehátezekzsidókmind.

lavór 2010.11.14. 12:12:48

Hajjaj! Itt a világvége! Szegény zrínyis egyetemi hallgatóknak rá kell ébredniük: valamiért fizetni is kell az életben. :) Majd később lesz szolgálati autó és azt már mi fizetjük. Addig kell kibírni.

mizie 2010.11.14. 12:17:19

A Zrinyisek nem mennek a Pennybe? az egész országban? Sztem tuti le is húzhatja a rolót a cég. Csődbe mennek. Biztos.

kyanzes (törölt) 2010.11.14. 12:17:45

Gondold el, ha egy táblát nem veszel észre, akkor kémeket/hazaárulókat hogy a picsába fogsz elkapni? :)

kyanzes (törölt) 2010.11.14. 12:20:13

@lavór: Ez eléggé odaütős. Jogos.

tiborc2008 2010.11.14. 12:20:58

Az az apróság már szinte szót se érdemel, hogy az általatok egyszer majd (állítólag) megvédésre kerülő ország képtelen biztosítani a közrendet a Hős utcában.

Csak Norris 2010.11.14. 12:29:20

Ugató kutyák vagytok mind...

kafferbivalybalamber 2010.11.14. 12:34:30

Nem a nemzetvédelmiseket, hanem a potyázókat szívatta meg a Penny. Nagyon helyesen.
Hogy a legtöbb potyaparkoló nemzetvédelmis volt, az persze lehet, valamint jellemző.

zooltek 2010.11.14. 12:40:18

@Tűzgolyó:

"A Zrínyire nagyon nagy számban járnak tiszthelyettesek, akik a nettó 100 ezer forintos fizetésükből kénytelenek finanszírozni a 120 ezer forintos szemeszteri díjat. Te meg sajnálod, hogy összekuporgatják a pénzt egy Suzukira, sőt, még használják is a kocsit, hogy ne töltsenek felesleges órákat a Demszky hagyatékos fővárosi tömegközlekedéssel. "

OFF

Örülnék, ha jelentkezne pár mélyen tisztelt tiszthelyettes, és elárulná a titkot: havi 100 ezerből eltartja magát (+család?), fizeti a 120 ezer tandíjat szemeszterenként, és még össze tud kuporgatni egy suzukira!? Légyszi mondjátok el hogyan kell? 3 műszakban dolgozok szombat-vasárnap is ennyiért, nem irigylem tőlük, nekem jó a 13 éves autóm is, csak szeretnék néha nem úgy felkelni hónap végefelé, hogy "B+ megint gyalogolni kell, mert nem futja benzinre..."

ON

ze11 2010.11.14. 12:40:53

Apró, de valós probléma, hogy hogyan bizonyítják a _folyamatos_ 1, illetve két órán tóli parkolást? Ugyanis az adott foró, meg a gps-koordináta, atomóra-lóf@sz ugyan szép és jó, de egy adott (atomóra szerinti időpontot) rögzít, semmi mást. A 61 perccel későbbi fotó meg egy másik időpotot, de a folyamatos parkolást nem. Tényleg kéne egy pert akasztani a cég nyakába, aztán rájönnének, hogy b6ják a gps-t meg az atomórát, meg a pillanatnyi állapot rögzítését.

ze11 2010.11.14. 12:42:01

Nem csak a Zrinyisek nem mennek a mennyi parketbe, hanem azok sem, akiknek szintén nem tetszik a társulat f...sága.

tiborc2008 2010.11.14. 12:45:10

Láccik ezeknek a ávéháscsemetéknek a mentalitása, miszerint az ő gondjaikat mindenkinek kötelessége megoldani. Az, hogy ami fizetős, azért fizetni kell nekik is, felháborító.

ze11 2010.11.14. 12:45:54

Az infóparkban az elte most sorompózza le a parkolóját. Igaz, hogy az ott tanuló/dolgozó úrvezetők 60-70%-a nem tud normálisan parkolni, azaz a parkoló, bár autó már nem fér oda, de a kapacitásának 2/3-ának megfelelő számú autóval van "tele".

tiborc2008 2010.11.14. 12:46:49

Ja, hogy tudnak megélni, szuzukizni, meg satöbbi?
Hát úgy, hogy a maffia ösztöndíjasai.

ze11 2010.11.14. 12:47:05

A fizetős parkolás az a dolgok egyik fele, a _bizonyíthatóság_ a másik. Itt a cég NEM tudja bizonyítani az "x ideig folyamatosan várakozott"-at, úgyhogy fül-farok behúz, mielőtt kapnak egy pert a nyakukba.

2010.11.14. 12:51:55

@Dövan: Egy szóval sem mondtam, hogy a megszokásból vezetés az rossz. Az rossz (és büntetendő), hogy ha nem veszi észre a táblát, igazából bármilyen ok miatt.

horton111 2010.11.14. 12:54:30

@funfun:
1. A katonák bent laknak és parkolnak, a civilek meg bejárnak.
2. Érden nem csak a vasútállomás mellett lehet lakni.

Ti akkor is megvennétek a kenyeret, ha mellettetek ingyen osztogatnák?
Itt már mindenki köcsög aki autóba mer ülni és a parasztja még ingyen is parkol(t)?

2010.11.14. 12:54:59

@ze11: Kettő darab fénykép elég arra, hogy folyamatosan ott parkoltál, ha látszik rajta, hogy ugyanabban a helyzetben van a kocsi. Ugyanis a legjobb vezetők sem képesek tökéletesen ugyanoda visszaparkolni. Ha a kocsi ugyanúgy van ott, akkor folyamatosan ott parkolt.

Csak Norris 2010.11.14. 12:59:49

@Lrdx: 2 képet sem lehet ugyanolyan szögből megcsinálni, hacsak nem ottmarad a gép végig állványon, az adott 1 órán keresztül.

horton111 2010.11.14. 13:03:00

@joos: Ok, majd megkeresem. Addig meg visszabújok a lyukamba.

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2010.11.14. 13:05:58

Örülök, hogy maga a posztoló is élből elismeri, hogy az autók ott parkoltak, mégis abban gondolkodik, hogyan lehetne valami trükkel (perrel) kibújni a tökéletesen igazságos, csak éppen kellemetlen díjfizetés alól. Nagyszerű ez a "tudom, hogy igazad van, de bibiiii, úgysem tudod bebizonyítani"-hozzáállás. A kurva anyját az ilyeneknek, ezek miatt kell időt és költséget nem kímélve mindent hússzorosan bebiztosítani, és ezek miatt nem lehet még abban sem biztos az ember ebben az országban, hogy a fehér fehér, a fekete meg fekete.

Egyébként, ha megjegyezhetem, a Hős utca nem "köztudott arról, hogy", hanem "közismert arról, hogy..."

zooltek 2010.11.14. 13:10:09

@Lrdx:
"Kettő darab fénykép elég arra, hogy folyamatosan ott parkoltál, ha látszik rajta, hogy ugyanabban a helyzetben van a kocsi. Ugyanis a legjobb vezetők sem képesek tökéletesen ugyanoda visszaparkolni. Ha a kocsi ugyanúgy van ott, akkor folyamatosan ott parkolt."

Ez így igaz. És ezzel meg is oldottad az ügyet. A zrínyisek minden órában szépen átcammognak kajáért, közben mindig 2-2 centivel odébbálnak. Így mindenki jól jár, a Penny óriási profitot szakít a vizes zsömléből, a zrínyisek pedig ingyen parkolnak továbbra is. A parkolási kft. meg haljon éhen, úgysem szereti őket senki. Ügy lezárva.

A80 2010.11.14. 13:15:13

Alapprobléma: A kedves Zrínyisek élősködtek a Pennyn, az meg beintett. Az egyetem rugalmatlan, a rohadt nagy területére a hallgatók gépjárműveit sem engedi be.

Ezt mondjuk megpróbálták házon belül kezelni? Pl. ott is van HÖK vagy valami, ezt se tudják megoldani, a nyilvánossághoz kell rohangálni, meg azon gondolkodni, hogy hogyan lehetne terrorizálni a Pennyt, bojkottal, tankkal vagy mivel, miközben fület-farkat behúzva tűrik a környék közállapotait, mert a helyi lakosoktól persze félnek a bátor katonanövendékek...

fda 2010.11.14. 13:15:14

Nem értem, a szemét penny miért nem finanszírozza a későbbiekben a környéken tanulók vagy dolgozók parkolását!

Az meg külön felháborító, hogy a fizető parkolást tábla jelzi. Minimum személysen körbejárhatták voln a környék potyázóit, nehogy már vezetés közben táblákat kelljen figyelni.

Osiris_X 2010.11.14. 13:29:34

Kocsival jársz egyetemre? Remélem azért anyád temetésére gyalog mész majd elkényeztetett kutya fattya.

Nem tetszik hogy fizetni kell a dolgokért ? Akkor szavazz sztálinra ujra te kis 0.

Pont az ilyenek miatt nem megyek haza soha többet. Itt nyugaton MINDEN-ért fizetni kell képzeld. Az más kérdés hogy kapsz is érte valamit cserébe. Mondjuk egy fedett mélygarázst őrzéssel.

Pereld be a penyt nagyokos majd rájösz milyen az ha megbasz egy erőss kutya.

Tűzgolyó 2010.11.14. 13:33:20

@Osiris_X: Ez az ékes bizonyítéka annak, hogy Gyurcsány Ferenc munkásságának mégis van pozitív eredménye: az ilyenek mint te, elhagyták az országot.

Goompah 2010.11.14. 13:35:20

@Desmond77: Attól még meg lehet állapítani, elmozdult-e a jármű közben vagy nem. Még akkor is, ha te nem tudod, miből állapítható meg. A bíró meg a szakértő tudni fogja.

zooltek 2010.11.14. 13:39:03

@Desmond77:
"2 képet sem lehet ugyanolyan szögből megcsinálni, hacsak nem ottmarad a gép végig állványon, az adott 1 órán keresztül."

Nem is kell. Az autó mérete, valamint a környezet is fix (feltételezzük, hogy senki nem húzgálja ide-oda a burkolatot a kocsik alatt). Akkor elég két hasonló szögből készített kép, és ki lehet számolni hogy pl. a bal első kerék milyen távolságra van pl. a padkától.

Giraffa 2010.11.14. 13:45:47

A80 írta: "miközben fület-farkat behúzva tűrik a környék közállapotait, mert a helyi lakosoktól persze félnek a bátor katonanövendékek... "

Telitalálat. :)
De erre tudod, az a válasz, hogy az nem az ő dolguk, hanem a rendőrségé, stb.

Kifogást keresnek mindig, megoldás helyett.

reservedcoach 2010.11.14. 13:56:32

@Osiris_X: Osiris te mekkora gyökér vagy. Örülök, hogy elhúztál ebből az országból. Bár a suttyó mentalitásodat nem sikerült kinőni, lehet inkább kelet felé kellett volna menned.

Pár gondolat a témához:
Én is parkoltam már ott, bár nem az egyetemre járok. Apró öröm egy autós életében amikor nem kell pénzt bedobálni fél óra miatt. Igaza van a Penny-nek, bár szerintem az a vélemény elég durva, hogy az egyetemisták ÉLŐSKÖDNEK a pennyin. Ha-ha.
Hős utcával kapcsolatban: a katonáknak semmiféle hatáskörük nincs a kerítésen kívül, ha ott rendet kell tenni akkor az a rendőrség dolga. Elég buta dolog ezt egy egyetem számlájára írni.

Csak Norris 2010.11.14. 14:12:25

@zooltek: Lehet, de aki normális beléptetőrendszerre nem költ az olyanra sem fog, aki kiértékelhető minőségű 2 képet készít.

Csak Norris 2010.11.14. 14:30:05

@Osiris_X: Itt "nyugaton" 30 eur egy hely az utcán, vagy bolyonghatsz fél órát mire találsz szabad helyet a nem fizetős részen.
Itt sokaknak van mélygarázs kb 50 eur/hó (otthoni fizetésből nem tudom hányan fizetnék szivesen), mégis esőben elfoglalják a szabad helyeket mert mindenki a bejárati ajtó előtt akar parkolni.

Majd ha a fizetések felérnek a nyugatiakhoz, akkor lehet mondani hogy mindenki fogja be a száját, meg lehet fizetni a parkolást.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.14. 14:50:23

1. Zrínyiseknek jár bárkinek a magánterületén az ingyenes parkolás korlátlan ideig.

2. Zrínyiseknek olvasni tudni márpedig nem kell, egy megjelenô új felirat információtartalmának értelmezése meghaladja a képességeiket.

3. Zrínyisek és rokonaik bojkottja porba fogja döngölni a Penny Marketet, mert a Zrínyisek és rokonaik adják a Penny fô bevételét.

4. Zrínyisek olvasni nem tudásához és parkolásukhoz fûzôdô jogaik olyan alapvetôek, hogy azt perrel is érvényesítenék.

Ezekbôl fakadóan meg kell állapítsam, hogy a Zrínyisek magántulajdonhoz, joghoz, mûveltséghez fûzôdô viszonya szerencsésen túlélte az elmúlt 21 év apróbb változásait. Méltó utódaik ôk a nagy elôdöknek.

Taxomükke (UK) 2010.11.14. 14:52:28

Már elnézést, de miért a Penny dolga lenne parkolót biztosítani a ZMNE-s autók számára???

"A környék, kimondottan a Hős utca közismert arról, hogy az ember autója még akkor sincs biztonságban, ha benne ül, nemhogy akkor, ha magára hagyja."

No, itt a probléma gyökere. Hogyan védik meg a "nemzetet", ha a saját intézményük közvetlen környékét sem tudják?

Biztonsági őröket ne küldjön esetleg a Penny M. a laktanyák őrzésére?

Jézusom. Elbaszott egy ország.

reservedcoach 2010.11.14. 15:08:52

@szomorutojas: persze ez igaz az összes zrínyisre, a takarítótól kezdve a katonákig, sőt még a családjukra is. véletlenül sem arra a (szemét, újgazdag, köcsög, kutyafattya stb...) 20 autótulajdonosra aki oda parkol és még rinyál is.
@Tibi bácsi:
"Hős utcával kapcsolatban: a katonáknak semmiféle hatáskörük nincs a kerítésen kívül, ha ott rendet kell tenni akkor az a rendőrség dolga. Elég buta dolog ezt egy egyetem számlájára írni."

radioenekes 2010.11.14. 15:34:18

Az egyetemisták miért nem tartanak rendet a Hős utcában és környékén? Beszariak-e? Akkor lehetne ott parkolni. Nem a tartalék izzókat kéne számolgatni, hanem a kocsifeltörőket elkapni.

FalóNyúl 2010.11.14. 15:34:35

@hajdupeti fun: Látom megtaláltad a zseniális európai gondolkodású megoldást barátom. Ezzel Albániában még miniszterelnök is lehetnél.

radioenekes 2010.11.14. 15:37:12

@reservedcoach: Mondjuk, ha egy icipici respektjük lenne, akkor ott mernék hagyni a kocsikat. Egyébként lelopják a villogót a parkoló rendőrautóról. Elbaszott egy közigazgatás van itt.

Cuppanj a végére! (törölt) 2010.11.14. 15:44:18

Így van.Közpénzből pont azokat szivatják,akiktől a kenyeret kapják.
Amiért pedig alkalmazza az adófizető a szarházit,történetesen a közrend és magántulajdon védelme,azt nem képes teljesíteni.
Ezeknél felvételi követelmény a gyávaság és a nemzetellenesség?

magyar ember teli szájjal 2010.11.14. 15:45:41

Agyilag leterhelt hallgatók :))) Katonai "egyetemen" :)) Vígyáázz, atomvillanás! Nyilván a rakétatudományon gondolkodnak feszt.

Lizababa1123 2010.11.14. 16:11:57

funfun:
Olyan remek módon kiszámoltad az utazási időt Érdről, hogy ne is tudom, kockafejű informatikus vagy esetleg primitív bunkó stílusban? Egyet felejtettél ki kis barátom: NEM MINDENKI LAKIK A VONATÁLLOMÁS MELLETT. Vili? Tudod drágaságom oda is el kell jutni valamivel. Tudom, hogy ezt nehéz Magadtól meglátni, de így van. És bizony tudod, az beletelhet fél órába, mert bármilyen hihetetlen, ahhoz a buszmegállóhoz is ki kell gyalogolni amelyik busz elvisz aztán a vonatállomáshoz, és bizony annak is van menetideje. Sőt elárulok még egy nagy titkot, de ne mondd el senkinek: képzeld vannak olyan közúti, időjárási váratlan körülmények ami kihathatnak az Általad olyan perfekt módon felsoroltakra - úgy hívják baleset, vagy hó vagy eső vagy bármi. És tudod zsenikém, ha nem Te irányítod a szállítóeszközt - ami tömegközlekedés esetén bizony sűrűn előfordul, hisz isten mentsen tőle, hogy olyan ember vezesse mint Te, nos bizony akkor az einsteini precizitással összeállított kis menetrend számításod máris dől, ugyanis lekési a delikvens a csatlakozást - ergo elkésik. És vannak akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

Lizababa1123 2010.11.14. 16:18:29

Panther volt a másik idő-specialista. Hát szívem Neked üzenem, hogy naponta járok az Általad említett időpontban, és bizony, nemhogy fél óra, de 20 perc alatt érek be a Lurdyhoz - onnan még talán 10 perc lehet az említett hely, de ok, legyen 20...és mielőtt fantáziadús módon beszólsz, közlöm, hogy szabályosan közlekedve teszem meg mindezt. Szeretném felhívni a figyelmed egy csuda találmányra: úgy hívják gázpedál, ha beülsz a négyüteműdbe - már ha van ilyen és nemcsak kívülről láttál eddig ilyet - és a jobb oldali az. Megnyomod és haladsz. Ennyire egyszerű.

Egyébként nem vagyok sem a bloggoló mellett, sem ellene, sőt, nem kenyerem az a stílus sem amiben a 2 hsz-emet írtam. De gusztustalan és felháborító, hogy egyesek névtelen senki módjára mocskos szájjal jönnek ide osztani az észt. Ezúton üzenem, hogy nem kell reagálni az enyémre, mert nem fogok visszajönni, nem szokásom azzal tölteni a szabadidőmet, hogy ömlesztem a számból a sz.art egy monitor mögül.

Egyébiránt a Penny kudarca amúgy is jó úton halad, a legfrekventáltabb üzleteit adja el, mert folyamatosan megy csődbe. Talán nem véletlenül...az Egyetemnek meg valóban önmagának kellene létesítenie parkolási lehetőséget, és nem elvárni senkitől.

Lizababa1123 2010.11.14. 16:21:06

Osirix tisztelt meg hazád szülöttét azzal, hogy megtanulsz helyesen írni. Nyugati mentalitással pedig akkor példálózz, ha nyugati fizetések is lesznek az országunkban. Tudod abban, amit Te már elhagytál. Pálya széléről könnyű osztani az észt. De nem érdemes.

finomanarancs 2010.11.14. 16:56:10

tuzgolyo: index címlap megvolt.. most már mehetsz vissza kapálni :D balfasz

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.11.14. 16:59:15

@vanvelemenyem: Milyen beteg ember mondja a saját nagymamájáról, hogy totyog? Külföldi sikeres vállalkozóként havonta hazajársz, és 80-100 ezerért vásárolsz neki a Pennyben?

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.11.14. 16:59:28

@reservedcoach: a fogalomba én egészen pontosan ugyanazokat értem, mint a posztíró

cipoka1 2010.11.14. 17:03:48

A fizető parkolást jelző táblát olyan magasan helyezték el, hogy csak a piros csomag kihelyezése után veszed észre, mert lehet attól féltek, hogy az érintettek esetleg mérgükben leszedik. Ha AL-ből van az odajárók egy része biztosan kapásból elvinné. A kocsikba is csak 10 Ft. kell betenni, mert a 100-ért ott helyben szétbarmolják, persze, ha nem tolják el haza, amit ott is felejtenek. A környéken nagyon kevés a parkoló, a biztonságos pedig nincs. Igaz sokan P+R-nek használták, mivel 1 megálló a metró. Az 1 órát úgy állítják be ahogy akarják, ezért kevés pénztáros esetén már a boltban kifuthatsz időből. Biztos ami biztos inkább nem is megyek oda többet.

akkor most mi van? 2010.11.14. 17:23:55

@cipoka1:

"'mert lehet attól féltek, hogy az érintettek esetleg mérgükben leszedik"

Rongálás? Jogkövetés nemzetbiztonsági módra? Csak igy tovább, tudtok még lejjebb menni?

"Biztos ami biztos inkább nem is megyek oda többet."

És a PM vezetősége most vette elő a kötelet és már köti a csomót...

finomanarancs 2010.11.14. 19:38:33

@Dualita: reméljük, hogy az Omlásveszély táblát se fogod észrevenni...

F_Jikov 2010.11.14. 19:53:59

@funfun: Szövegértelmezésből nulla. A néha-néhe az nem egyszert jelet. Ennyi értelmi képességgel nem kommentelgeni kellene.

Kicsi kis prolikám, nekem nem anyám veszi a párizsit, hanem én tartom el a családomat. Na, ebből a gondolkodásból is látszik, hogy micsoda kis alsó tagozatos panelházi nethuszárok írogatnek főleg itt a blogokon.

Meoni 2011.05.09. 15:42:25

Sokan kicsit érzelmi alapokra terelik a hozzászólásokat. Emberek ez a dolog nem a rendőrökről szól, meg az egyetemistákról! Bizony engem is várt a cetli amikor visszaértem az autómhoz. Az egészben csak az zavar, hogy nem korrekt az eljárás. Megkérdeztem, hogy hol kellett volna kifizetnem a parkolási díjat? Azt mondta az ember, hogy arra nincsen mód! A parkoló társaság embere csak lefényképezi az autót és kiteszi a cetlit a szélvédőre. Én szívesen kifizettem volna a szolgáltatás díját, de erre nem volt mód. A parkoló félig üres volt és nem volt bennem olyan szándék, hogy feltétlen ingyen parkoljak. Azt gondolom a parkoló társaság szándéka a 2500Ft beszedése és nem más!!! Igazatok van nem kell ingyen adni! Nincsen multi ellenes hangulatom, de ez szerintem nem egészen korrekt. Ja és nem vagyok rendőr, egyetemista csak egy olyan ember, akinek a Zrínyin volt dolga és 4 éve mindig itt szokott megállni, ha éppen meccset kell játszani a Zrínyin.
süti beállítások módosítása