HTML

Zaftos

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló

Friss topikok

Címkék

államfő (1) állás (2) állatkínzás (1) állatmentés (1) applikáció (1) árvíz (2) átverés (2) baleset (18) bank (2) belügyminiszter (2) bevásárlóközpont (3) biztosítás (3) bkk (3) BKK (1) bkv (1) BKV (2) Blikk (1) budapest (9) bűncselekmény (3) bűnözés (2) busz (1) cenzúra (1) corvin (1) csokoládé (1) csőtörés (1) Dunakanyar (1) edigital (1) életmentés (1) elkúrtuk (1) emese (1) erste (1) facebook (1) fényképezés (1) fesztivál (1) Fidesz (1) fidesz (3) film (3) főpolgármester (1) fórum (1) fotó (1) fotózás (2) generali (1) google (2) gps (1) gyilkosság (1) gyújtogatás (1) havariapress (1) helikopter (1) helyesírás (4) híd (1) hídfoglalás (1) hídmászás (1) hídmászó (1) hirdetés (4) hitel (1) hóhelyzet (1) honlap (1) honvédség (1) index (1) ingatlan (1) internet (3) kábbellopás (1) kampány (1) karácsony (1) karambol (2) károkozás (1) katasztrófavédelem (8) kéklámpa (3) kerékpár (1) kgfb (1) kiállítás (1) kika (1) kismama (1) köki (1) koldus (1) kommunikáció (1) kormány (3) közlekedés (7) közszolgálat (2) KRESZ (1) kresz (1) kutya (1) lakás (1) lakásvásárlás (1) lamborghini (4) lánclevél (1) marketing (4) mdf (1) média (31) médiatörvény (4) mentőautó (1) mentőbaleset (1) mentőszolgálat (2) metró (2) miniszter (1) miniszterelnök (3) mobiltelefon (2) motorcsónak (1) mti (1) MTI (3) nav (1) nca (1) netbank (1) nokia (1) nyugdíj (3) okostelefon (1) ombudsman (2) országgyűlés (2) OTP (1) otp (1) parkolás (6) parlament (1) pénz (1) pénzszállítók (1) pénzügyek (1) polgárőrség (2) politika (11) Pomáz (1) porsche (4) posta (1) PTK (2) ptk (2) reklám (4) rendezvény (1) rendőrség (16) repülőtér (1) rtl (1) sajtólista (1) SMS (1) sms (1) spam (2) sportkocsi (2) száguldás (2) szakszervezet (1) szemét (1) szén-monoxid (1) szerződés (1) színész (1) sziréna (1) szobor (1) szolgáltatás (1) táblagép (1) tablet (1) taxi (2) tek (1) Telenor (1) televízió (2) Tesco (2) tesco (2) titkosszolgálat (1) tömegközlekedés (2) tüntetés (3) tűzcsap (1) tűzoltóautó (1) tűzoltóság (17) tűzveszély (1) tűzvonalban (1) tv2 (1) ügyfélkapu (1) ügyfélszolgálat (1) ügyvéd (1) útdíj (1) útépítés (1) utv (1) üzemanyag (1) választások (2) vásárlás (4) videó (1) villamos (1) vízi (1) zavargás (2) zene (1) zmne (1)

KÖKI Terminál első látásra

2011.10.15. 17:48 Tűzgolyó

Nem hagyhattam ki, hogy a nyitási tömegben egy gyors pillantást ne vessek Budapest új plázájára. Csak vázlatosan néhány élményem. Szombaton kora délután óriási autós tömeg próbált bejutni. A biztonsági őrök terelgették a sofőröket, akiknek nem volt könnyű dolguk, mivel más plázában már megszokott parkolóhely-szabadjelzés nincs kiépítve. A teremgarázsban három különböző színnel különböztettek meg három szektort, ami viszont édes kevés, mert az egyes helyeknél nem festettek fel az oszlopra számokat, betűket, kisállatokat vagy bármit, hogy az ember vissza is találjon a kocsijához.
A -1. szintről a földszintre feljutáshoz a liftet el lehet felejteni, a tömeg túl nagy ahhoz, hogy megfelelő gyorsasággal kiszolgálja az embereket. Így hát irány a lépcsőház. A földszint lényegében csak egy nagy csalódás, olyan kicsi a területe. Van viszont egy szökőkút, amihez rögtön egy felmosórongyos takarítót is rendeltek, annyira elcseszett a szerkezet konstrukciója. Az első és a második emelet már megfelelő méretű, de monumentalitást nem lehet érezni, egy átlagos pláza igénytelen belső kialakítással. A kukák viszont szelektívek, csak túl kevés van belőlük.

Nagyon sok üzlet nyitási akcióval várt, ami miatt mindenképp érdemes kilátogatni. Szórólapozók tömege is próbálja a potenciális vásárlókat becsábítani az üzletekbe, a Rossmann előtt például lufival és olyan Mekis féle papírkoronával ácsorgott egy lány, rendkívül szánalmasan, de ezt ő is érezte. Az Euronics nyilván megint valami hiper-szuper kedvezményt adott, mert volt sor előtte bőven, még a kígyószalagokat is kirakták, az embertömeg kezelésére. A színpadon az Aszfaltbetyár nyomta a sódert, valami ajándékokat osztogatott, mit ne mondjak, jól megöregedett. A nyitást úgy elcseszni nem sikerült, mint az Aréna Plázánál tették, de azért a mozgólépcső ottjártamkor nem működött, ami valljuk be, elég gáz. Problémás volt az első emeleten a szellőzőberendezés zúgása is. Lobogott az emberek haja, és olyan zajt csapott, mintha egy gyárban lennénk.

A biztonsági őrséget a Valton nyerte meg, szép nagy létszámban voltak, folyton nyüzsögtek, olyan érzése volt az embernek, mintha állandóan azt az infót adnák le nekik, hogy a pláza másik végében éppen legyilkoltak valakit, és rohanjanak oda. De legalább nem PMR-rel badiztak. 
Nem minden üzletnek sikerült még megnyílnia, például a DM is várat magára, jó nagy veszteséget okozva maguknak a nyitási dömpingből való kimaradással. Az OBI elkülönül, lehet, hogy csak kívülről van a bejárat, vagy esetleg a földszint volt olyan kicsi, mert az OBI vette el a helyét, de csak sejtem, hogy talán volt ott egy átjáró, a vásárlókat viszont nem tájékoztatták erről. A parkoló egyelőre ingyenes, és nem hiszem, hogy az is marad, különben sokan ott hagynák a kocsijukat egész napra, és metróznának a belvárosba. De talán itt is elég okosak lesznek, hogy megtalálják a megfelelő óraszámot az ingyenes parkolásra. Van viszont ingyen wifi, nem szarrágóskodnak, mint a WestEndben. Volt egy külön helyiség, amelyben fotókkal mutatták be bevásárlóközpont építési történetét, de valahogy a felüljáró véletlen lerombolása kimaradt belőle.

Összességében egy átlagos nagyságú pláza, igénytelen kialakítással, a környékbeliek kiszolgálására. Egy nagy vesztese biztos lesz a beruházásnak, méghozzá az egy metrómegállónyira és egy kilométernyire lévő Europark.

6 komment

Címkék: köki

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr53305395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcbaron 2011.10.15. 19:09:45

az europark eddig is egy fos volt

Jegkoko 2011.10.15. 20:37:17

Hát az electro world elég nehezen csinálhatna nyitási akciót, hiszen megszűnt és átvette az üzletek egy részét az euronics

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.10.16. 03:23:03

A poszt jó, de azért az első mondat első szavát elrontani....

Minden nap kétszer a KÖKI mellett autózom el, és tervezem is, hogy megnézem - ezért köszi az infókat.

Gazsi bácsi lótetű 2011.10.17. 23:06:17

mi is megnéztük - ha már ez esik a legközelebb a lakóhelyünkhöz. Hááát.
Autóval a bejutás káosz volt, és feltehetően továbbra is káosz lesz minden forgalmasabb napon.
Sok biztonsági őr fokozta a káoszt, lövésük sem volt hogyan kell szabályozni az áramlást. A parkolóház ÜBERGAGYI. A befelé és a kifelé tartó autók egymást akadályozták, értelmes és használhat térkép nincs, amit a posztol leírt az úgy van. Xar.
A Tecsó mellett van átjáró az Obihoz amúgy.
Elég sok üzlet még zárva van, és a pláza eléggé "fapados". Babakocsival kilométereket kell gyalogolni, hogy lifttel v. mozgólépcsővel másik szintre jussunk. Hú de nagy és hú de modern helyett egy erősen másodvonalas pláza épült, és én is erőse n kíváncsi leszek az ingyenes parkolás hosszára, mert a metróval közlekedő panellakók nem fogják hozni az elvárt forgalmat. De akciós volt a szál gerbera 900-ért...

Káposztakukac 2011.10.17. 23:08:32

szerintem a kurva sok ingyenes parkoló megmarad. a magyarázat egyszerű. valóban sokan p+r-nek fogják használni. reggel lerakják a kocsit, este hazamennek...és közben bemennek bevásárolni is a kökibe, ha már ott vannk...
süti beállítások módosítása