HTML

Zaftos

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló

Friss topikok

Címkék

államfő (1) állás (2) állatkínzás (1) állatmentés (1) applikáció (1) árvíz (2) átverés (2) baleset (18) bank (2) belügyminiszter (2) bevásárlóközpont (3) biztosítás (3) BKK (1) bkk (3) BKV (2) bkv (1) Blikk (1) budapest (9) bűncselekmény (3) bűnözés (2) busz (1) cenzúra (1) corvin (1) csokoládé (1) csőtörés (1) Dunakanyar (1) edigital (1) életmentés (1) elkúrtuk (1) emese (1) erste (1) facebook (1) fényképezés (1) fesztivál (1) fidesz (3) Fidesz (1) film (3) főpolgármester (1) fórum (1) fotó (1) fotózás (2) generali (1) google (2) gps (1) gyilkosság (1) gyújtogatás (1) havariapress (1) helikopter (1) helyesírás (4) híd (1) hídfoglalás (1) hídmászás (1) hídmászó (1) hirdetés (4) hitel (1) hóhelyzet (1) honlap (1) honvédség (1) index (1) ingatlan (1) internet (3) kábbellopás (1) kampány (1) karácsony (1) karambol (2) károkozás (1) katasztrófavédelem (8) kéklámpa (3) kerékpár (1) kgfb (1) kiállítás (1) kika (1) kismama (1) köki (1) koldus (1) kommunikáció (1) kormány (3) közlekedés (7) közszolgálat (2) KRESZ (1) kresz (1) kutya (1) lakás (1) lakásvásárlás (1) lamborghini (4) lánclevél (1) marketing (4) mdf (1) média (31) médiatörvény (4) mentőautó (1) mentőbaleset (1) mentőszolgálat (2) metró (2) miniszter (1) miniszterelnök (3) mobiltelefon (2) motorcsónak (1) MTI (3) mti (1) nav (1) nca (1) netbank (1) nokia (1) nyugdíj (3) okostelefon (1) ombudsman (2) országgyűlés (2) otp (1) OTP (1) parkolás (6) parlament (1) pénz (1) pénzszállítók (1) pénzügyek (1) polgárőrség (2) politika (11) Pomáz (1) porsche (4) posta (1) ptk (2) PTK (2) reklám (4) rendezvény (1) rendőrség (16) repülőtér (1) rtl (1) sajtólista (1) SMS (1) sms (1) spam (2) sportkocsi (2) száguldás (2) szakszervezet (1) szemét (1) szén-monoxid (1) szerződés (1) színész (1) sziréna (1) szobor (1) szolgáltatás (1) táblagép (1) tablet (1) taxi (2) tek (1) Telenor (1) televízió (2) tesco (2) Tesco (2) titkosszolgálat (1) tömegközlekedés (2) tüntetés (3) tűzcsap (1) tűzoltóautó (1) tűzoltóság (17) tűzveszély (1) tűzvonalban (1) tv2 (1) ügyfélkapu (1) ügyfélszolgálat (1) ügyvéd (1) útdíj (1) útépítés (1) utv (1) üzemanyag (1) választások (2) vásárlás (4) videó (1) villamos (1) vízi (1) zavargás (2) zene (1) zmne (1)

Lemondási forgatókönyvek a hóhelyzetre

2013.03.20. 11:45 Tűzgolyó

Március 14-én és az azt követő napokban az országot rendkívül szélsőséges időjárás sújtotta, melynek következtében több mint 10 ezren rekedtek az utakon, volt akit egy nap elteltével mentettek ki a hó fogságából. Ki menthetné a saját bőrét, kinek a lemondása, lemondatása milyen következményekkel járhat? Vegyük sorra, lentről felfelé.

Középvezetőket rúgnak ki:

A katasztrófavédelem évértékelőjén megtudhattuk, hogy belügyminiszter nem elégedett a középvezetők teljesítményével. Hogyan is lehetne egy szétvert szervezetnél, ahol a legalsóbb szintekig is lenyúltak, kirúgtak, nyugdíjba kényszerítettek, az ország másik felébe rakták át, nem szakmai alapon. Könnyen lehet, hogy most pont a középvezetőkön, illetőleg az attól lefele elhelyezkedőkön csattan az ostor.

Ez a verzió a legaljasabb, bár Tóth Ferencet senki sem sajnálná.

Távozik az országos katasztrófavédelmi főigazgató:

A főigazgató Orbán Viktor bizalmi embere, és ezt ő sem rejti véka alá az állomány előtt. Bár tűzoltó altábornagy rendfokozata van, a tűzoltó hivatáshoz semmi köze, még az önkéntes tűzoltóknál megkövetelt 40 órás alaptanfolyammal sem rendelkezik. Viszont teljhatalommal szervezte át verte szét a tűzoltóságokat, addig ugyanis csak a katasztrófavédelmi főigazgatóság és igazgatóságaik voltak egy lomha, döntésképtelen szervezetek, most ezt a működést rákényszerítették a beavatkozó állományra is. A katasztrófavédelem az utóbbi időben mindennel foglalkozott, egyre inkább kiterjesztette a hatalmát, csak az alapfeladatára nem koncentrált, a katasztrófák megelőzésére.

Bakondi György főigazgató távozása ésszerű döntés, hiszen ő az egyik legnagyobb felelőse annak, hogy totális impotenciáról tett tanúbizonyságot a hóhelyzetben a katasztrófavédelem.

Ezen verzióban a belügyminiszter talán még megmentheti a székét.

Távozik a belügyminiszter:

Pintér Sándor egészségügyi vagy egyéb okokra hivatkozva benyújtja lemondását. A közvéleményt leginkább ez nyugtatná meg. Az SMS-t leszámítva ő "csak" politikailag felelős, szakmailag nem, mert van rendőrség és katasztrófavédelem, amelynek egy ilyen helyzetet meg kellett volna tudnia oldania.

A belügyminiszter (és a katasztrófavédelmi főigazgató) távozásával a miniszterelnök a saját székét védi meg, és a köznyugalmat állítja helyre.

Megbukik a miniszterelnök:

A legnagyobb hibás személyesen Orbán Viktor. Neki köszönhetjük ugyanis Bakondi Györgyöt. Ha továbbra is kitart a kormány a mindenkit hülyének néző sikertörténete mellett, az a miniszterelnök és azzal együtt az egész kormány bukását eredményezheti, legkésőbb az országgyűlési választásokon. Ha viszont őszinték lennének, nem hazudoznának (magyarán a Fidesz szakítana a hagyományával), bocsánatot kérnének, levonnák a konzekvenciákat, megtennék a szükséges intézkedéseket, még jól is kijöhetnének a katasztrófából.

1 komment

Címkék: miniszterelnök katasztrófavédelem belügyminiszter hóhelyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr415149949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Németh János Gábor 2013.03.21. 23:56:57

Magyar politikus nem mond le! Fideszes pláne. A Bakondi is csak pártkáder (nem szakember, hanem inkább politikus -annak is csapnivaló, embernek szintén) Nem lesz személyi változás. Sőt kitüntetések lesznek. Az ellenzék majd vizsgálatot követel, de a szokásos módon csak az ide-odamondogatás lesz a vége.
"Cirkuszt és kenyeret a népnek" .
A cirkusz megvan, a kenyérről gondoskodjon mindenki saját maga.
süti beállítások módosítása