HTML

Zaftos

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló

Friss topikok

Címkék

államfő (1) állás (2) állatkínzás (1) állatmentés (1) applikáció (1) árvíz (2) átverés (2) baleset (18) bank (2) belügyminiszter (2) bevásárlóközpont (3) biztosítás (3) BKK (1) bkk (3) BKV (2) bkv (1) Blikk (1) budapest (9) bűncselekmény (3) bűnözés (2) busz (1) cenzúra (1) corvin (1) csokoládé (1) csőtörés (1) Dunakanyar (1) edigital (1) életmentés (1) elkúrtuk (1) emese (1) erste (1) facebook (1) fényképezés (1) fesztivál (1) fidesz (3) Fidesz (1) film (3) főpolgármester (1) fórum (1) fotó (1) fotózás (2) generali (1) google (2) gps (1) gyilkosság (1) gyújtogatás (1) havariapress (1) helikopter (1) helyesírás (4) híd (1) hídfoglalás (1) hídmászás (1) hídmászó (1) hirdetés (4) hitel (1) hóhelyzet (1) honlap (1) honvédség (1) index (1) ingatlan (1) internet (3) kábbellopás (1) kampány (1) karácsony (1) karambol (2) károkozás (1) katasztrófavédelem (8) kéklámpa (3) kerékpár (1) kgfb (1) kiállítás (1) kika (1) kismama (1) köki (1) koldus (1) kommunikáció (1) kormány (3) közlekedés (7) közszolgálat (2) kresz (1) KRESZ (1) kutya (1) lakás (1) lakásvásárlás (1) lamborghini (4) lánclevél (1) marketing (4) mdf (1) média (31) médiatörvény (4) mentőautó (1) mentőbaleset (1) mentőszolgálat (2) metró (2) miniszter (1) miniszterelnök (3) mobiltelefon (2) motorcsónak (1) MTI (3) mti (1) nav (1) nca (1) netbank (1) nokia (1) nyugdíj (3) okostelefon (1) ombudsman (2) országgyűlés (2) OTP (1) otp (1) parkolás (6) parlament (1) pénz (1) pénzszállítók (1) pénzügyek (1) polgárőrség (2) politika (11) Pomáz (1) porsche (4) posta (1) PTK (2) ptk (2) reklám (4) rendezvény (1) rendőrség (16) repülőtér (1) rtl (1) sajtólista (1) SMS (1) sms (1) spam (2) sportkocsi (2) száguldás (2) szakszervezet (1) szemét (1) szén-monoxid (1) szerződés (1) színész (1) sziréna (1) szobor (1) szolgáltatás (1) táblagép (1) tablet (1) taxi (2) tek (1) Telenor (1) televízió (2) tesco (2) Tesco (2) titkosszolgálat (1) tömegközlekedés (2) tüntetés (3) tűzcsap (1) tűzoltóautó (1) tűzoltóság (17) tűzveszély (1) tűzvonalban (1) tv2 (1) ügyfélkapu (1) ügyfélszolgálat (1) ügyvéd (1) útdíj (1) útépítés (1) utv (1) üzemanyag (1) választások (2) vásárlás (4) videó (1) villamos (1) vízi (1) zavargás (2) zene (1) zmne (1)

Ilyen könnyű bekerülni a Blikkbe

2012.06.18. 06:55 Tűzgolyó

Nem ez volt a bulvársajtó történetében az első (és nem is az utolsó), hogy lényegében egy ember információja alapján olyan pontatlan cikket jelentetnek meg, hogy azt már hazugságnak lehet venni. Így van ez a Polgárőr állta el a rokkant útját című, június 17-én az online, másnap a nyomtatott kiadásban is megjelent sztorijukkal. A Blikk szerint egy szegény rokkant férfi útját el akarta állni egy túlbuzgó polgárőr, amikor a parkolásával végzett. Nézzük most egy kicsit a cikk mögé, és mindenki döntse el, hogy B. György igazmondásával, és a Blikk újságíró teljesítményével van-e gond. Információim bennfentesek.

Május 24-én, éjjel 11 körül a XI. kerületben, a Budafoki úton a közterület-felügyelet szokás szerint sorra büntette a forgalomtól elzárt területen szabálytalanul parkoló autókat. Az egyiknél gyanús lett a kirakott a saláta mozgássérült-igazolvány. Rendőrt kértek, de közben jött a tulajdonos ordítva, hogy mi csinálnak az autójánál. Ahhoz képest, hogy rokkant, elég jól futott. Közben megjelent a két másik kigyúrt haverja is, és trágár szavakkal próbálták kompenzálni kisebbrendűségi érzésüket. A közterület-felügyelettel volt egy polgárőr is, aki megkérte a sofőrt, hogy várja meg a rendőröket, de a férfi tovább ordított. A polgárőr a kocsi elé állt, nem ért az autóhoz, nem ért a "rokkanthoz". Az ürge kiszállt, azzal fenyegetőzött, hogy megy a Blikkhez. Ment is, vitte a titkokban készített hangfelvételét, no meg feljelentette a polgárőrt személyi szabadság megsértéséért. A rendőrség azonban megalapozatlannak találta a feljelentést. Az elutasítás ellen B. György panaszt tett az ügyészségnél. Más eredmény ott se várható, hiszen egyfelől gyalogosan a kocsi elé állás nem jelenti a személyi szabadság megsértését, másfelől nagyon hihető, a személyi szabadság megsértése, ha 1 polgárőrrel szemben három kigyúrt ember áll.

A Blikk cikke több sebből vérzik.

"Vizsgálatot indítottak egy túlbuzgó polgárőr ellen, aki elállta a rokkantkártyával parkoló férfi autója elöl az utat és nem engedte tovább – tudta meg a Blikk."

Nem indult semmilyen vizsgálat, a rendőrség elutasította a vizsgálat indítását, az ügyészség pedig nem döntött még.

"A polgárőr az éjszaka kellős közepén tartóztatta fel Becsey Györgyöt, mert azt gyanította, hogy a férfi hamis rokkant-igazolvánnyal parkolt."

A közterület-felügyeletnek lett gyanús az igazolvány, a polgárőr pedig hivatalos személy támogatójaként, meg amúgy is, ha bűncselekményt gyanít, törvényi joga van valakit feltartóztatni a rendőrség kiérkezéséig. A férfi tudja, hogy nem követett el bűncselekményt, miért nem együttműködő, és várja meg azt a 3 percet, míg odaérkeznek a rendőrök. E helyett az igazolványt a közterület-felügyelő arcába akarta vágni, de annak sikerült elugrania.

"Hiába mutattam neki a fényképes kártyát, azt mondta, nem mehetek sehova, elém állt, majd rám hívta a rendőrséget – panaszolta Becsey."

A rendőrség már korábban ki volt hívva. Amikor a polgárőr a kocsi elé állt, ezt azonnal jelezte a rendőrségnek, akik közölték vele, hogy mindjárt a helyszínen vannak.

"Rossz helyre parkoltam le, megbüntetett a közterület-felügyelő. Eltettem az értesítőt, hogy majd másnap befizetem a bírságot, ekkor termett ott a polgárőr."

A rokkant férfi a bírságot nem fizette be, megtámadta. Amúgy nem is értem, azt gondolta, hogy rokkantkártyával joga van tilosban parkolni?

 "Ha ezt eljátszhatták velem, akkor mostantól a polgárőrök bárkit megállíthatnak, és órákra feltarthatnak például azzal indokkal, hogy szerintük hamis a személyi igazolvány – háborgott György."

 Van egy rossz hírem. A bűnözőknek van félnivalójuk a polgárőröktől. Törvény általi felhatalmazással.

 A hab a tortán a cikk fotója, amelynek ez a képaláírása: "A polgárőr ezzel az autóval állta el György útját"

 A fotón a közterület-felügyelet kocsija látható, amellyel amúgy nem állták el a rokkant autóját, a polgárőr a két lábával állt csak a kocsi elé.

Miután az ügyészség is elutasítja a feljelentést, B. György hamis vád miatt könnyen bajba kerülhet.

3 komment

Címkék: média parkolás polgárőrség Blikk

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr484595118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

indiboy · http://ad.smsreklam.info 2012.06.22. 12:37:41

bocs,de az összes polgárőr, közteres, és egyéb semmirekellő szar ember, ne állítsa már meg az állampolgárt,ha bűnőző,ha nem. Az a rendőrök dolga. Ne játsszanak rendőrt,mert pofán lesznek vagdosva. Menjenek inkább dolgozni. Elnézést a hangnemért,de ez a téma nagyon felbasz,hogy jöttment senki állítgatnak meg az utcán.

Tűzgolyó 2012.06.23. 10:57:03

Azután legyen ekkor a szád, ha a te gyerekedet verik össze és rabolják ki vagy erőszakolják meg az éjszaka közepén, és pont nincs arra rendőr (miért is lenne mindenhol rendőr), de van polgárőr, aki mindezt megakadályozhatja.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.06.25. 11:26:37

Egyszerű, nem kell ilyen sz*rt olvasni... Van egy ilyen lapban valós hír is?
süti beállítások módosítása