HTML

Zaftos

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló

Friss topikok

Címkék

államfő (1) állás (2) állatkínzás (1) állatmentés (1) applikáció (1) árvíz (2) átverés (2) baleset (18) bank (2) belügyminiszter (2) bevásárlóközpont (3) biztosítás (3) bkk (3) BKK (1) BKV (2) bkv (1) Blikk (1) budapest (9) bűncselekmény (3) bűnözés (2) busz (1) cenzúra (1) corvin (1) csokoládé (1) csőtörés (1) Dunakanyar (1) edigital (1) életmentés (1) elkúrtuk (1) emese (1) erste (1) facebook (1) fényképezés (1) fesztivál (1) Fidesz (1) fidesz (3) film (3) főpolgármester (1) fórum (1) fotó (1) fotózás (2) generali (1) google (2) gps (1) gyilkosság (1) gyújtogatás (1) havariapress (1) helikopter (1) helyesírás (4) híd (1) hídfoglalás (1) hídmászás (1) hídmászó (1) hirdetés (4) hitel (1) hóhelyzet (1) honlap (1) honvédség (1) index (1) ingatlan (1) internet (3) kábbellopás (1) kampány (1) karácsony (1) karambol (2) károkozás (1) katasztrófavédelem (8) kéklámpa (3) kerékpár (1) kgfb (1) kiállítás (1) kika (1) kismama (1) köki (1) koldus (1) kommunikáció (1) kormány (3) közlekedés (7) közszolgálat (2) KRESZ (1) kresz (1) kutya (1) lakás (1) lakásvásárlás (1) lamborghini (4) lánclevél (1) marketing (4) mdf (1) média (31) médiatörvény (4) mentőautó (1) mentőbaleset (1) mentőszolgálat (2) metró (2) miniszter (1) miniszterelnök (3) mobiltelefon (2) motorcsónak (1) MTI (3) mti (1) nav (1) nca (1) netbank (1) nokia (1) nyugdíj (3) okostelefon (1) ombudsman (2) országgyűlés (2) OTP (1) otp (1) parkolás (6) parlament (1) pénz (1) pénzszállítók (1) pénzügyek (1) polgárőrség (2) politika (11) Pomáz (1) porsche (4) posta (1) PTK (2) ptk (2) reklám (4) rendezvény (1) rendőrség (16) repülőtér (1) rtl (1) sajtólista (1) SMS (1) sms (1) spam (2) sportkocsi (2) száguldás (2) szakszervezet (1) szemét (1) szén-monoxid (1) szerződés (1) színész (1) sziréna (1) szobor (1) szolgáltatás (1) táblagép (1) tablet (1) taxi (2) tek (1) Telenor (1) televízió (2) tesco (2) Tesco (2) titkosszolgálat (1) tömegközlekedés (2) tüntetés (3) tűzcsap (1) tűzoltóautó (1) tűzoltóság (17) tűzveszély (1) tűzvonalban (1) tv2 (1) ügyfélkapu (1) ügyfélszolgálat (1) ügyvéd (1) útdíj (1) útépítés (1) utv (1) üzemanyag (1) választások (2) vásárlás (4) videó (1) villamos (1) vízi (1) zavargás (2) zene (1) zmne (1)

PR árvíz, avagy kanmajomtól a katonaesküvőig

2013.06.15. 09:46 Tűzgolyó

A Dunai árvíz nagy kihívás elé állította a védelmi igazgatásban részt vevő szervezeteket. Legfőképpen azért, mert a politikusok az elmúlt 10 évben szokásukhoz híven nem arra költötték a pénzt, amire kellett volna, így egy évtized sem volt elég a megfelelő védművek kiépítésére. De most egy kicsit más szemszögből vizsgáljuk meg az elmúlt két hét történéseit.

Számtalan cikk, blogbejegyzés, poszt szólt arról, hogy az ávíz legnagyobb nyertese Orbán Viktor miniszterelnök. Azt azért tudni kell, hogy a kormányfőnek személy szerint sok köze nincs a védekezéshez, egyedül kormányzati kommunikációs szempontból van jelentősége a megszólalásának. A lényegi munkát az Országos Vízügyi Főigazgatóság Országos Műszaki Irányító Törzse (OMIT), a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottság (elnök: Pintér Sándor belügyminiszter), valamint a megyei és helyi védelmi bizottságok (elnökök: kormánymegbízottak, illetőleg járási hivatalok vezetői), valamint a helyszínen dolgozó vízügyesek, hivatásos és önkéntes tűzoltók, rendőrök, polgárőrök, katonák és magánszemélyként vagy más szervezet keretében dolgozó önkéntesek végezték.

Mindenesetre a kormányfő az énekelni nem tudó, csupán tátogó celeb énekeseket is túlszárnyaló módon fogott országos hakniba a Duna mentén. Ennek során egyfelől megmutatta, ő az erős vezető, kézben tartja az irányítást, nem úgy, mint a belügyminiszter és a katasztrófavédelmi főigazgató a márciusi hókáoszban. Orbán Viktor még személyi videóst is vitt magával, így megmutathatta a másik arcát, az érző és gondolkozó embert, aki még fáradt pillanataiban a magyar nyelv szépségén is tud morfondírozni. Az elhíresült kanmajmos videót és társait külön Youtube csatornán lehet megtekinteni. Orbán Viktor hozzáértéséről csak annyit, hogy még azt sem tudja, a veszélyhelyzetet nem ő, hanem a kormány hirdeti ki. Pedig Magyarország elmúlt 20 évének egyik legsötétebb foltja, az Alaptörvény rendelkezik erről.

Orbán Viktornak még csak az árnyéka sem volt Pintér Sándor belügyminiszter. Maximum arra volt jó, hogy tollat adjon neki, szemmel láthatólag kispadra lett ültetve. Kicsivel több szerep jutott a kormányfő jó barátjának, Bakondi Györgynek, a tűzoltó végzettség, képzettség, gyakorlat nélküli tűzoltó vezérőrnagynak, de meglepő módon ezúttal az árvíz ideje alatt nem lett kormánybiztos, mint ahogy azt a 2010-es borsodi árvíznél tapasztalhattuk. Végül jutalmul újabb zsíros falatot, a szúnyogirtás és az újjáépítés közbeszerzéseit megkapta, Bakondi György híresen szeret pénzelosztásban részt venni, a beregi újjáépítés martinsalakos házai miatt már majdnem meg is ütötte a bokáját (a martinsalakos házak miatti kártérítési eljárás lefolytatása amúgy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladata).

A maradék médiafelületen a tényleges munkát végzők osztozkodhattak. Vízügyest sokat nem lehetett látni, ők a PR helyett végzeték a munkájukat. Az OMIT azonban intenzív tájékoztató munkát végzett, bár a kormány őket is reklámcélra használta, hiszen kiemelten be kellett számolniuk, hogy a TEK-esek éppen hol és mit tesznek.

A rendőrség a megújult honlapján külön Árvíz rovatot készített, és ott ontotta a közleményeket. Az Országos Rendőr-főkapitányság amúgy einstandolta a sajtó belépési engedélyének kiadását a védekezés helyszíneire, ezáltal értelmetlenül megnehezítette a média munkáját, és megszívatta a megyei rendőr-főkapitányságokat, akiknek volt elég baja enélkül is. Kommunikációs területen a legnagyobb sikert H. Szabó Sándor, az MTI egykori fotóriportere könyvelhette el, ő volt az, aki az ORFK alkalmazásában helikopterre ült, és végig fotózta az árvizet, a mentésben részt vevők kiszolgálása mellett a sajtónak is küldött képeket. Sokáig felejthetetlen alkotása a sündisznó megmentése, bár sokkal bulvárosabb lett volna, ha az állatot a rendőrkollega menti meg.

A honvédség minden eddiginél nagyobb propaganda munkát végzett. Még arra is képesek voltak, hogy a sajtó és a honvédelmi miniszter érkezése előtt a tűzoltókat Győrújfaluban lezavarják a gátról, mintha csak a katonák dolgoztak volna. Még egy elmaradt esküvőt is jelképesen megtartottak két homokzsák megtöltése között. Azt lehet mondani, hogy a katonák elvitték a sajtómegjelenés nagy részét, mintha csak ők dolgoztak volna. Megjegyzem, nagyon is dolgoztak, viszont voltak ott hivatásos és önkéntes tűzoltók is, akik egyszerűen nem jelentek meg a fényképeken, még a Lánglovagok.hu tűzoltóportálon is alig lehetett találkozni velük, mert ahol a tűzoltók dolgoztak, oda nem engedték a sajtót, illetőleg még a katasztrófavédelmi igazgatóságok által közzétett képeken is inkább csak katonák látszódtak.

Ha már a katasztrófavédelemnél tartunk, a hókáosz után most összeszedték magukat. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok honlapjain intenzív tájékoztató munka folyt, fotózás terén viszont nem túl sok maradandót alkottak. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a tűzoltók nem szerepeltek az árvíznél, még a Összefogás propagandaspotban sem lettek megemlítve, hacsak nem ők a katasztrófavédők.

A legpofátlanabb kommunikációt a Terrorelhárítási Központ tudhatja magáénak. Szigetmonostor üdülőövezetében óriási hibát vétettek a védekezésben részt vevők, és nem állták útját időben az árnak. Erre jött a TEK, lezárták a környéket, nehogy még valaki tudjon segíteni, és miniszterelnöki segítséggel eladták magukat a nagy megmentőkként. Az eredmény persze az lett, hogy Horányban két hektáron a házak elúsztak. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pedig az Árvízvédelmi Rádióban azt találta mondani (hazudni), hogy ártéren lévő házakról van szó. Hát, nem.

Az Árvízvédelmi Rádió amúgy ha kicsit késve is, de beindult. Ennek kapcsán is lehet érezni, nagyon komolyan tanult mindenki a márciusi hókáoszból. A közszolgálati média végre tette a dolgát.

Még egy szót a katasztrófaturistákról. Nagyon menő ám a homokzsákokat pakolónak beszólni azoknak, akik fotót készítenek (legfőképpen azok emelnek szót, akik pénzt kapnak a munkájukért, vagy csak rövid időre veszik ki a részüket a védekezésből). A katasztrófaturizmus azonban igenis nagyon fontos, társadalmi szempontból is. Ha valaki csak arra képes, hogy fotót készítsen, azt a Facebookon vagy egyéb helyen közölje, akkor tegye ezt. Mert a segítségükkel valós képet lehet adni a helyzetről, és ez hozzájárul az önkéntesek aktivizálásához. Egy mondat erejéig az ORFK sajtóregisztrációjához, sajnos ezúttal könnyebb volt az újságíróknak önkéntesnek álcázva bejutni egy-egy helyszínre, mint újságíróként. Ennek egyik nagy alkalmazója az Index.hu volt.

Összességében elmondhatjuk, mindenki nagyon szép munkát végzett a dunai árvíznél, és talán szerencse, hogy a katasztrófavédelem márciusban leszerepelt, mert abból mindenki sokat tanult. Reméljük azonban, hogy a következő árvíznél Orbán Viktor nem tartja fel a védekezésben részt vevőket, nem kell mindig a területileg illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatónak a nyakában loholnia, mert neki lenne fontosabb feladata is. De inkább reméljük, végre megépítik a hiányzó gátakat, és remélhetőleg lesz felelőse annak is, hogy Győrújfalunál az ár érkezése előtt bontottak el egy árvízvédelmi töltést, mert az felért egy közveszélyokozással.

96 komment

Címkék: rendőrség miniszterelnök honvédség árvíz katasztrófavédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzgolyo.blog.hu/api/trackback/id/tr835362318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2013.06.15. 12:19:34

nemcsak ezért nyert orbán. ha megnézed, az árviz előtt hangos volt a sajtó a trafikmutyitól. volt ránémi esély, hogy legalább 1-2 bábot kiraknak bűnbaknak és lemondanak. na most az árviz közben és után, hány hir szól erről a témáról?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.15. 12:20:12

"Nem kell az Árvízi Hajósnak lenni, bőven elég annak látszani!" (O. Viktor)

okostojgli (törölt) 2013.06.15. 12:28:50

"A Dunai árvíz"

Árvíz? Talán ha lett volna.

flort 2013.06.15. 12:42:42

Én ugyan tökhülye vagyok a vízügyhöz (pl. abban a hitben éltem, hogy a gát keresztben megy a folyón, az árvíz ellen meg a mederrel kb párhuzamosan futó töltés véd, ha tud), de nem az az ártér, amit elönt a folyó? Eszerint az elöntött horányi házak mégis ártéren voltak, nem?

zobod 2013.06.15. 12:52:37

Úgy tűnik, van a aki a bámészkodó katasztrófaturisták és a plázában pártnapot tartó politikusok oldalán áll.

VHB 2013.06.15. 12:55:00

Egy szó mnt száz Orbán megnyerte 2014-et ezzel az árvízzel. Hacsak a Cseh ügyészség nem szól közbe, de erre kicsi az esély...

Kalmár 2013.06.15. 12:58:53

Lassan oda jutunk, hogy nem is volt árvíz......
Vicces nézni a kínjaitokat.
Külön nemzetközi médiabrigád próbálja kitalálni, hogy milyen kommunikációs technikával kellene elhitetni az emberekkel, hogy a szomszédban 9 halottal járó árvíz itt magától nyugodott le és önként folydogált lassabban, összehúzva magát. A kormány pedig kifejezetten életveszélyesen felelőtlen volt.
Hogyan kellene a rezsicsökkenéssel megijeszteni az embereket.-EZ NEKTEK ROSSZ! mert...ööönemzetközileg a piacidegen intézkedés hosszabbtávon okozott...ööö....
rizsa, balfaszok!
Jó lenne, ha a túlzott deficit eljárás alóli kikerülést is valahogy rosszhírré tudnátok faragni. Az sem baj, hogy 7 éve szocik semmire nem jutottak, most meg az első évtől rendben vannak a számok.
Jó lenne a rekord alacsony kamatokat és inflációt rossznak feltüntetni......nehéz lesz, varjak!

Szóval nyakig ültök a kakiban.
Hiába jósoltok összeomlást, nem akar jönni.
Hiába láttatnátok éhező, nyomorba kerülő embereket, ha a többség javulást érez a saját bőrén.
Hiába olvassák az emberek a neten, népszabiban, hvg-ben, látják a heti hetesben, hogy itt nincs szólásszabadság, és elnyomás van nem értik.
Hiteltelenek vagytok!
2014 is a Fidesz éve lesz!
Szerencsére.

Amíg nem zavarjátok el a bankár csicska Bajnai, Fletó, stb szoci maffiát, addig nem lesz baloldal.

Nem múlik el öszöd árnyéka róluk, mind Fletó mögé álltak! Most meg köpködnek, mint egy most idepottyant idegen.
A szocik küldték a titkosszolgálatot politikai bűn útjára, ők engedték az adóság duplázását a gdp csökkenése mellett, ők tartották magasan a kamatokat tönkretéve ezzel a kkv szektort, ők követelték, hogy a határon túl rekedt testvéreinket rekesszük ki.
Késő a bocsánat, Bikicsunájházi!

Annyi sár tapad a lelketekhez vér a kezetekhez, hogy semmi nem mossa le!
Ennek a baloldalnak vége.
Árvíz meg nem is volt......tudom

balfa 2013.06.15. 13:07:06

@flort: Ártér: Az a terület, melyet a folyó árvízei az árvízvédelmi művek megléte nélkül elöntetnének. Az ártérnek azt a részét, melyet az ármentesítő művek védenek mentesített ártérnek nevezzük. Az árvízvédelmi művekkel védett ártér a nyílt ártér. A töltések előtti nyílt ártér a hullámtér.

ilyen alapon az egész világ ártér, lásd 1Móz 6-9

pillangószárnyú csincsilla 2013.06.15. 13:08:09

Mit akadályozott, te idióta?

Az évszázad árvizét sikeresen kivédte az ország, miniszterelnök utasításának megfelelően a minisztériumok és állami szervek rendkívül gyorsan, hatékonyan, egymással együttműködve végezték munkájukat.

Összehasonlításképpen: Németországban és Csehországban emberek haltak meg és tízezreket kellett kitelepíteni, óriási anyagi kár keletkezett.

A románok, olaszok és a németek velünk példálóznak, sőt több külföldi lap is kiemeli Orbán Viktor helytállását.

Ezt a blogot Török Zsolt írja?

strappa 2013.06.15. 13:11:29

Igen, ott a gáton kézben a homokzsákokkal napokon át borzalmas volt, amint feltűnt Orbán Viktor és volt 5 percünk kifújni magunkat. Szerintem erre külön büntetőjogi tényállást kéne kreálni "veszélyhelyzet helyszínén elkövetett feltartás" bekezdés alatt.

svetapop 2013.06.15. 13:19:52

Hihetetlen, hogy mikor méltán büszkék lehetnétek az eredményes összefogásra, mindig van nehány rosszindulatú bunkó, aki azt sugallja, hogy minden magyar hülye!
DE hát ez van!

J.W. Booth 2013.06.15. 13:27:57

Viktornak semmi keresnivalója nem lett volna a helyszíneken, erre vannak a szakemberek. Ez, azt hiszem, minden gondolkodó embernek világos volt.

Csak a szokásos fideszes agit-prop a nyájnak meg az ostobáknak, semmi több. Nem értek egyet, hogy ezzel nyerte volna meg a 2014-es választásokat, ez csak egy állomás. 2014-et 2010-ben nyerték meg, a teljhatalom mindenre képes, főleg, ha bebetonozza magát.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 13:30:25

Butaság. A kormányfő a dolgát tette. Ennyi.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 13:31:32

@J.W. Booth:

Nem Orbán PR-akciója emeli a Fidesz esélyeit. Hanem az erre való esztelen ellenzéki reakció.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.15. 13:41:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Még mindig nem dolga a kormányfőnek az egyhetes töltéseken-haknizás. Az csak arra való, hogy az idiótákkal el lehessen hitetni azt, hogy a Vezér _irányításával_ fékezték meg az árvizet.

csak egy néző 2013.06.15. 13:53:48

Széchenyi a fasorban sincs a mi derék Viktorunkhoz képest. Fog még a szobra az Orbán (Kossuth)-téren állni és lehet soba állni a szobor előtt egy kézcsókért.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.15. 13:55:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ez mondjuk igaz. Ahelyett, hogy azon hisztiznek, hogy káros az, ha a Drága Vezető nekiáll személyesen irányítani az árvízvédelmet (meg 'ellenőrizni a gátak állapotát', nem semmi), inkább azt kellett volna kiemelniük, mennyire szánalmasan röhejes a produkció. :) Azt önmagában, hogy Hazánk Megmentője a tévében pózol (kitakarva azokat, akik valóban dolgoznak és mentenek), egyik fideszes se fogja elítélni. Ezért rajonganak érte.

eßemfaßom meg áll 2013.06.15. 13:56:07

tudna valaki dobni egy linket a miniszterelnök munkaköri reírásáról?

napok óta olvasom, hogy mi nem a dolga, kíváncsi lettem, ténylegesen mi is a dolga.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 13:57:02

@milyen szép a Vértes, ó:

A vezető dolga veszélyhelyzetben jelen lenni. Ezért vezető.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.15. 13:59:46

@eßemfaßom meg áll:

Milliárdokat utaltatni a haveroknak, meg a felcsúti fociakadémiának, töltések tetején filmezni makulátlan ruhában. Nem jut eszembe más.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.15. 14:02:40

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Egyrészt a 'veszélyhelyzetben jelen levés' nem vezetés. Másrészt Drága Hősünk nem 'jelen volt', hanem nekiállt belepofázni a hozzáértők munkájába. Még szerencse, hogy az átkosban megtanulta az ország, hogyan kell minimális időveszteséggel kerülgetni az útban lévő főkomcsikat.

eßemfaßom meg áll 2013.06.15. 14:10:33

@milyen szép a Vértes, ó: "hanem nekiállt belepofázni a hozzáértők munkájába"

Nyilván a patás mondta meg, hány zsák homokot rakjanak fel a gátra.

milyen szép a Vértes, ó 2013.06.15. 14:15:37

@eßemfaßom meg áll:

Na látod, azt biztos nem lehet elrontani. :)

eßemfaßom meg áll 2013.06.15. 14:26:58

@milyen szép a Vértes, ó: tulajdonképpen arról van szó, hogy rohadt unalmas a mantráitokat olvasni ezredjére.

birkakhoz 2013.06.15. 14:28:07

Alszent tetu , sokan beszoptak a birkak kozul de a maffia fonokot csak Sajat zsebe meg a hatalma megtartasa erdekli! Szarik ok mindenkire es mindenre! Ez a felcsuti parasztgyerek akinek NEM VALO A HATALOM !

angyalföldi partizán 2013.06.15. 14:29:39

én őszinte balliberálisként azt szerettem volna,ha az egész országot elönti a folyó.mit nekem ember élet ,anyagi kár,ha egy jót Zorbánozhatok,pláne,hogy én csoró proliként csak a kétliteres kannás boromért sírhatok.de hát nem jött be,a rohadt Patás meg a kilenc millió fasiszta tette a dolgát.így megúszták a burzsujok a vizet.
na mindegy,majd figyelem az eget,hátha egy üstökös pont ide csapódik,akkor csak bukni fog Zorbán. más reményünk nincs elvtársak 2014-ig.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.15. 14:31:41

@Kalmár:

Károgó varjú alatt azokat kell érteni, akik hó végén összevetik a bevételeiket (már ha vannak) a kiadásaikkal? :DDD

flort 2013.06.15. 14:35:45

@balfa: Kösz, szívesen okosodik a magamfajta.

Tehát ha Noé féle akopalipszist nem tekintjük realitásnak, akkor az említett épületek valóban az ártérben vannak. Jól értettem?

szuperkrumpli 2013.06.15. 14:48:28

Nyilván a nyugati országokban azért haltak meg, mert Merkel Angiék nem álltak ott személyesen a gátak mellett gumicsizmában és nem irányították a védekezést! Szerencsére nekünk itt volt Viktor, aki nélkül már 100 ezren fulladtak volna a Dunába!

Mesterlövész 2013.06.15. 14:57:48

@eßemfaßom meg áll: A zorbán seggét nyalni unalmasabb lenne, de azt szerencsére elvégzitek ti is.

Mesterlövész 2013.06.15. 14:59:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Más homokzsákot pakolt. Ez a majom csak pofázott és néha nagy pöffeszkedve megmutatta magát a kamerának.

dual824 2013.06.15. 14:59:40

@szuperkrumpli:
Pontosan. A szarcsimbók fidesz droidok meg elfelejtik, hogy Németországban és Ausztriában mekkora esése és vízhozama van a Dunának és az Elbának. Rohadt nagy szerencsénk van, hogy a magyar lapályon így szét tudott terülni ez a hatalmas víztömeg. Így kár dobálózni a német és Osztrák károkkal. Hadd kérdezzem meg, Merkel hány homokzsákot is töltött meg személyesen? Vajon neki is elázott feleslegesen a zoknija?

Tűzvályó 2013.06.15. 14:59:56

Ha valaki tisztában van a védelmi igazgatás rendszerével, tudja, hogy a miniszterelnöknek semmi jogosultsága nincs a védekezés során. Politikai magamutogatás volt a cirkusza. A belügyminiszter az, aki a legfőbb irányító, kormányzati koordinátor.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 15:08:26

@Tűzvályó:

Nézd már meg más országok gyakorlatát, mindenhol odamegy a politikai vezető "zavarni" hasonló esetben. Komolyan az hiszem már, hogy a Fidesz fizeti ezeket akik ilyen baromságokat ír le, mint te.

dual824 2013.06.15. 15:14:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Vezesd már le, hogy hány percet is töltött egész pontosan Merkel végig az egész Elba gátjain az német szakaszon?

MindjártTörölnek 2013.06.15. 15:15:57

Nyilván Gordonkának aztán komoly katasztrófavédelmi munkaköri kötelessége volt a homokzsákolás, bírta is vagy 40 percig... (A libák könnyebek, ez igaz). A miniszterelnök példamutatásból ment ki, mert így tudott hitelesen felszólítani mindenkit a védekezésre. És valóban népszerűbb lett, én ez a legbiztosabban onnan tudom, hogy ez az n-edik ajvékolós poszt a témában. Szánalmasak vagytok.

Occam beretvája 2013.06.15. 15:23:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez már bennem is felmerült.
De beláttam, vannak magánszorgalmú trogloditák is. :-)

regress 2013.06.15. 15:26:36

@eßemfaßom meg áll: neked esetleg a fszod állhat,más nemigen.a felcsuti mekk elek bele eshetett volna a vízbe/én rásegítettem volna /aztán ha ottmarad,mi lettünk volna a nyertesek

Napkutya 2013.06.15. 15:27:43

Nem vagyok egy FIDESZ rajongó, de, most spec. bejött, a mutyi koncepció, az alattvaló vezetők masszív rettegésével.

MINDEN regionális füttyös tudta, ha elb.ssza, megy a feje a lecsóba.

Katasztrófa helyzetekben, működő dolog a diktatúra. A rómaiak is erre találták ki.

Mondjuk, demokráciában, víz nélkül, európai ellenségek nélkül, GÁZ...

eßemfaßom meg áll 2013.06.15. 15:31:04

Egyre inkább meggyőzősésem, hogy egyesek valami párhuzamos világban élnek és csak a posztjaik és kommentjeikkerülnek át a mi valóságunkba.

Napkutya 2013.06.15. 15:37:19

@Napkutya: Ha nincs gáz? Ja, erre kell a propaganda.

Jók benne.

De, a víz most jól jött nekik. Ezzel legalább fél évig kihúzzák.

P.S.: A szomszéd Mari néni véleménye: "Amióta a FIDESZ van, folyamatosan veri a Magyarok Istene az országot. Látom a TV-ben. Nincs jól ez így...")

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 15:42:37

@eßemfaßom meg áll:

Ilyen a magyar valóság.

Gyurcsány a kormányfő = összes kormánypárti a világ megmentőjének tekinti őt = összes ellenzéki a Sátán földi alakjának = ha bárki bármit is helyesel a kormányfő tevékenységéből, az mocskos kormánypárti és biztos a kormány fizette le = ha bárki bármit is kritizál a kormányfő tevékenységéből, az mocskos ellenzéki áruló, aki nem hagyja a kormányt dolgozni

Orbán a kormányfő = összes kormánypárti a világ megmentőjének tekinti őt = összes ellenzéki a Sátán földi alakjának = ha bárki bármit is helyesel a kormányfő tevékenységéből, az mocskos kormánypárti és biztos a kormány fizette le= ha bárki bármit is kritizál a kormányfő tevékenységéből, az mocskos ellenzéki áruló, aki nem hagyja a kormányt dolgozni

A magyar ember utál gondolkodni.

Boka1 2013.06.15. 15:43:28

Dunaparte Napoleon....

Napkutya 2013.06.15. 15:52:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Jó meglátás!

Bár, történelmi tény: A hülyék mindig keményen megfizették, ha elfogadták azt, hogy MÁS gondolkodjon helyettük.

Ez kb. a malac filozófia: Még van cucc a vályúban, holnap is lesz, ki a f.szt érdekel, mi lesz a jövőben....

Ez sem rossz, -elég sokáig- ha, elég jó a böllér.

Pop40 2013.06.15. 16:01:44

@MindjártTörölnek:

"Nyilván Gordonkának aztán komoly katasztrófavédelmi munkaköri kötelessége volt a homokzsákolás, bírta is vagy 40 percig..."

-Azt te honnan tudod, láttad?:)
-Érthetetlen, hogy ennek a hüle Gordonnak volt pofája dolgozni, ahelyett, hogy Vitya példáját követve a zokniját cserélgette volna élő adásban, meg feltartotta volna a valódi munkát végzőket.

@angyalföldi partizán:

Ugye te vagy a legviccesebb fiú a birkamenetben?:)

@VHB:

Ebben én is biztos vagyok. Az az 56%, aki elküldené a francba, most, hogy lecserélte a használt zokniját, tuti hogy egyből rá fog szavazni.
Kár, hogy a sz-ros gatyáját nem cserélte le, akkor a kétharmad is garantált lenne.

index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/

Csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a jövő tavaszi választások után a Fidesz kormányozhatna tovább, ez nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne.

Pop40 2013.06.15. 16:16:30

@Kalmár:

Ennyi rengeteg baromságot nem lehetett könnyű egy hozzászólásba bezsúfolnod.

"Lassan oda jutunk, hogy nem is volt árvíz......"

Ezt nem állította senki. Ha nem lett volna, Vityának nem lett volna lehetősége élő adásban cserélgetni a zokniját, meg feltartani a valóban dolgozókat.

"hogy a szomszédban 9 halottal járó árvíz itt magától nyugodott le és önként folydogált lassabban"

Igen, ez is csak Vitya újabb hőstette.
Az, hogy esetleg több időnk volt felkészülni, mint a folyásirány szerint feljebb lévő országoknak, meg hogy itt kisebb meredekséggel megy a víz (lévén eléggé sík a terület) az nem játszik közre.

"Hogyan kellene a rezsicsökkenéssel megijeszteni az embereket.-EZ NEKTEK ROSSZ! mert...ööönemzetközileg a piacidegen intézkedés hosszabbtávon okozott...ööö"

Ja, ööö meg aaaa.
ööööö Rövidtávon is okozott.

index.hu/gazdasag/2013/05/31/itt_a_hatalmas_pofon_a_rezsicsokkentesert/

Az energiaipar beruházásainak volumene 30,5 százalékkal volt kevesebb az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezt a drasztikus visszaesést – amit aligha lehet mással magyarázni, mint a rezsicsökkentésre és az energiaszektort sújtó egyéb terhekre adott céges válasz – a hálózatbővítések, -fejlesztések mérséklődése okozott.

"Hiába jósoltok összeomlást, nem akar jönni."

Nem bizony, csak a tündérmese van itt, akárki meglássa'. :)

Pár hír az utóbbi 1-2 hétből:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/pocsek_hir_jott_a_a_magyar_gazdasagbol_zuhannak_a_beruhazasok.555206.html

www.portfolio.hu/gazdasag/tovabb_zuhannak_a_beruhazasok.184643.html

Tovább zuhannak a beruházások
Az előző negyedévhez képest 3,8%-kal esett vissza a beruházások volumene az év első három hónapjában. Az éves zsugorodás mértéke 8,7%, ennyire kedvezőtlen számot ebben az évtizedben csak egyszer, a pénzügyi válság mélypontján (három éve) jelentett a KSH. Ezúttal még az amúgy elfogadhatóan szereplő feldolgozóipar is gyászos eredménnyel rukkolt elő.

www.portfolio.hu/gazdasag/ot_helyet_esett_vissza_magyarorszag_versenykepessege.184596.html

Magyarország számára szomorú hír, hogy öt helyet csúszott vissza, még Ukrajna is elénk került.

index.hu/gazdasag/2013/06/03/mar_nem_biztos_a_mercedes_a_kecskemeti_gyarbovitesben/

És ehhez jönnek még az ellopott földek, a szétvert gazdaság, a minden korábbinál sokszorosan durvább korrupció, a szétvert felsőoktatás, stb stb.
Ja, ez ám az unortodox tündérmese. Ha akad még olyan hülye, aki beveszi, de láthatóan még akad egy pár.

Pop40 2013.06.15. 16:17:36

@Kalmár:

Na és még ez:

"2014 is a Fidesz éve lesz!
Szerencsére."

Ja, az lesz, elvtárs. Csak nehogy nagyot koppanj, ha mégsem.

index.hu/belfold/2013/06/06/50_szazalek_biztosan_elmenne_szavazni/

Csak minden harmadik válaszadó örülne annak, ha a jövő tavaszi választások után a Fidesz kormányozhatna tovább, ez nagyrészt egybeesik azzal a 31 százaléknyi válaszadóval, akik az Orbán-kormány eddigi munkáját jónak értékelik.
Az emberek nagy többsége, 56 százalék azt szeretné, ha 2014-ben kormányváltás lenne.

És ehhez még vegyük hozzá azokat, akik egzisztenciális vagy egyéb függés miatt nem a valódi véleményüket közlik a kv-kutatóval.

"Ennek a baloldalnak vége."

Ha te mondod, kedves elvtárs, biztos úgy van. :)
Elvégre ki is lehetne jobban képben a baloldalról, mint egy Orbán s-ggéből kilógó narancsbolsi. :)))

MindjártTörölnek 2013.06.15. 16:36:14

@Pop40:
gordonka 40 perce itt van ha már kérded:mno.hu/?v=73934

És Orbán Viktor pedig Esztergomban, Győrújfalun, Mohácson, a Római-parton, stb... ;
valamint minden egyes napon reggeltől estig a reggeli eligazításon, a gáton, és a sajtótájékoztatókon is cserélgette a zokniját..

k.bszott jó cucc lehet, lééci add meg a dealered számát.

Tűzvályó 2013.06.15. 16:46:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A kettőt lapátolunk a homokzsákba játékot már Demszky bevezette. De az ő játéka tényleg csak két lapátolás volt a sajtó előtt. Egy politikusnak többet nem szabad. Orbán Viktor két héten át játszotta az agyát, és magas beosztású embereket foglalt le a védekezésből. Például Pintér Sándort, akinek viszont a Katasztrófavédelmi Koordinációs Tárcaközi Bizottságban volt, lett volna a helye. Bakondi György lefoglalása viszont sok vizet nem zavart, Bakondi úgy ért ehhez a területhez, mint Orbán.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.06.15. 16:52:17

@Tűzvályó:

Orbán kormányfő, az ország első számú vezetője, így igenis jelen kell lennie ilyenkor, akkor is, ha minden épeszű ember tudja, hogy a helyszínen álló és vizet néző kormányfő NEM TUD semmit sem koordinálni, ezt jobban megtehetné az irodájából. Miért? Mert a vezető jelenléte jelképes ügy. Ezért szokás a helyszínen lenni, sokszor mutatkozni. Mint amikor kisíklik a vonat, meghal sok ember és elmegy a helyszínre a miniszter - gyakorlatilag ennek SEMMI értelme, csak zavaró tényező, de mégis ezt teszik minden országban, mert ez politikai ügy is már.

MindjártTörölnek 2013.06.15. 16:55:38

@Pop40: "narancsbolsi" LOL

Az első polgári kormánynál náciztátok a jobboldaliakat (nem jött be),
most épp bolsizzátok őket (ez sem fog), legközelebb mi lesz a jelző rájuk tündércsillag? Sith-ek? Esetleg Mordor sötét katonái?
Erősen izzadhattok fejvakarás közben, de én így is jót röhögök rajtatok.

BKV reszelő 2013.06.15. 17:00:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem, nem dolga téblábolni ott, ahol tenni is kell valamit. Tébláboljon tarolós elvtárs telkén ilyenkor, mert amit tőle várnak, azt telefonon is el tudja intézni. Nálunk fél napig nem lehetett a védekezést folytatni, mert jött az orbán védeni és addig mindenkit elzavartak.

Pop40 2013.06.15. 17:09:17

@MindjártTörölnek:

Ja, hogy az mno a forrás, egyből gondolhattam volna.
Igen, az mno az híresen hiteles forrás Bajnai ügyben, eddig csak kb minden felmerülő esetben hazudtak róla.

fn.hir24.hu/itthon/2009/07/16/bajnai_magyar_nemzet_7_0

mno.hu/belfold/helyreigazitas-225902

mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201

mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-281497

Ezek után ha az mno azt írja, hogy Bajnai 40 percet volt kint, az nyilván úgy is volt. :DDD

Pop40 2013.06.15. 17:11:48

@MindjártTörölnek:

Bár igaz, szép is az a "hírforrás", aminek egy hírhamisításért kirúgott csaló a főszerkesztője.

index.hu/kultur/media/2012/04/16/az_mno.hu_foszerkesztoje_lett_a_kozmediabol_kirugott_elo_gabor/

Igen, ez pont a hozzád hasonlóaknak való médium. :DD

Pop40 2013.06.15. 17:15:30

@MindjártTörölnek:

"Az első polgári kormánynál náciztátok a jobboldaliakat (nem jött be),"

1, Én tuti nem náciztam, mert nácinak nem nácik. Még a jobbik sem az, nemhogy a fidesz. A fidesz egy ideológiamentes szervezet, aminek egyedüli célja a lenyúlások maximalizálása.
2, Nem jött be? 2002-ben nálad a fidesz alakított kormányt?:DDD

"most épp bolsizzátok őket (ez sem fog)"

Na akkor nézzük, mit csinálnak:
Államosítanak, fikarcnyit sem tisztelik a magántulajdont, 20 éves víziókkal kormányoznak, mindenért a külföld meg a hanyatló Nyugat a hibás, miközben az ország robog lefelé ezerrel a lejtőn.

Ja tényleg, ezek cseppet sem voltak jellemzők anno a kommunistákra, tényleg érthetetlen a párhuzam. :DD

Tűzvályó 2013.06.15. 17:19:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyszerűen nem fogod fel, amit írok. Nem a megjelenéssel van baj, hanem a megjelenés idejének hosszúságával. Orbán Viktor egy egyszerű katasztrófaturista volt, nem az a típus, amelyik szép csöndben fényképez és nem zavar, hanem az, amelyik hátráltatja a munkát.

Pop40 2013.06.15. 17:23:22

@Tűzvályó:

Ellenkezőleg, Orbánnak az egyedüli haszna ebben az árvízben éppen az volt, hogy legalább lefoglalta a sleppje jó részét, így legalább azok nem tartották fel a valódi munkát végzőket, mert a vezér hátsó felét még ilyen helyzetben sem lehet gondoskodás nélkül hagyni.

The brain 2013.06.15. 17:24:27

Orbán Viktor blablabla blabla blablabla.Egy újabb erőltetett semmit mondó iromány.Még hogy hátráltatta.Röhej....

Pop40 2013.06.15. 17:31:07

@The brain:

Érvtechnikád lenyűgöző.
Engem abszolút meggyőztél.

MindjártTörölnek 2013.06.15. 17:32:18

@Pop40: kért gordonka helyreigazítást? nem. ezen röhögött még a törökzsoca is másnap a szocikkal? igen. tehát a 40 p stimmel.

nácizás: valóban, a te kommentjeidben nem volt ilyen jelző, de a legtöbb ma ellenzéki "értelmiségi" nagyon is bejárta ezen utat mindkét jelzővel.

államosítás: ha nem fúrja meg a szociális népszavazás a nagy tervet 2008-ban, akkor a futóbolond igazmondásbajnok tőzsdére viszi a TB-t, és tudjuk mi történt, ma nem lenne TB-kassza. Mint ahogy a nyugdíj kiszervezése magán szektorba ebben az országban hazárdjáték.Ez nem kommunizmus, hanem önvédelem. Ugyanis azokban az országokban ahol ez működik, ott megfelelőek a lakosság törvényi garanciái is, itt nem azok.
Ráadásul azok (is) bolsiznak most, akik még jelentéseket írtak Viktorról amikor '89-ben erős hangvételt ütött meg a Hősök terén, remélem te is emlékszel még az eseményre. szóval a komcsizás 1 vcc.
hanyatló nyugat: nem örülök neki h európa lejtőn van, de jelenleg a gazdasági adatok Viktort igazolják nem a nyugatot.

Pop40 2013.06.15. 17:47:39

@MindjártTörölnek:

"kért gordonka helyreigazítást? nem."

1, Érthetetlen, hogy Bajnai egy árvíz után, egy választási kampány előtt, nem azt lesi ugrásra készen, mikor hazudik róla újra egy ordasat az mno, hogy egyből rohanhasson helyreigazítást kérni.
2, Hogy törökzsoca min röhög, nem tudom, nem is érdekel, engem nagyjából az eddigi 7:0-s Bajnai-mno arány, (lehet, hogy azóta már sokkal több, régebbi a cikk) meg a hírhamisító mno-főszerkesztő bőven meggyőzött az mno híreinek minőségéről. :)

"nácizás: valóban, a te kommentjeidben nem volt ilyen jelző"

Igazán megtisztelő, hogy ennyire naprakész vagy a kommentjeimet illetően. :)

És valóban nem volt - ami azt illeti, röhejesnek tartom, mikor a már valóban nagyon elvadult belpesti szélliberálisok azzal lerendezik pl a borsodi kérdést, hogy ott azért 20%-os a jobbik, mert a nyugdíjas néni, akinek ellopták az utolsó csirkéjét is, biztosan rasszista. Na de ez más történet.

"a nyugdíj kiszervezése magán szektorba ebben az országban hazárdjáték."

Momentán az állam rosszabb hozamot ért el a lenyúlás utáni évben, mint a manyupok, igaz, ezt Selmeci "megvédjük a manyupokat" szenátorasszony már nem nagyon reklámozta.

"Ráadásul azok (is) bolsiznak most,"
Na ez egy érdekes logika, hogy azért, mert "azok" IS azt mondják, amit mindenki más,. már tuti nem igaz. :D
Ezek szerint ha pl Hitler azt mondja, kék az ég, akkor az ég nem kék, mert "ő" is azt mondja?
Na ne viccelj már.

"nem örülök neki h európa lejtőn van, de jelenleg a gazdasági adatok Viktort igazolják nem a nyugatot."

Ja, a gazdasági adatok aztán épp Viktort igazolják.
Ez csak az utóbbi 1-2 hét termése.
Bár ezekről gondolom "elfelejtett" megemlékezni az mno. :DDD

index.hu/gazdasag/2013/05/31/itt_a_hatalmas_pofon_a_rezsicsokkentesert/

Az energiaipar beruházásainak volumene 30,5 százalékkal volt kevesebb az idei első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezt a drasztikus visszaesést – amit aligha lehet mással magyarázni, mint a rezsicsökkentésre és az energiaszektort sújtó egyéb terhekre adott céges válasz – a hálózatbővítések, -fejlesztések mérséklődése okozott.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/pocsek_hir_jott_a_a_magyar_gazdasagbol_zuhannak_a_beruhazasok.555206.html

www.portfolio.hu/gazdasag/tovabb_zuhannak_a_beruhazasok.184643.html

Tovább zuhannak a beruházások
Az előző negyedévhez képest 3,8%-kal esett vissza a beruházások volumene az év első három hónapjában. Az éves zsugorodás mértéke 8,7%, ennyire kedvezőtlen számot ebben az évtizedben csak egyszer, a pénzügyi válság mélypontján (három éve) jelentett a KSH. Ezúttal még az amúgy elfogadhatóan szereplő feldolgozóipar is gyászos eredménnyel rukkolt elő.

www.portfolio.hu/gazdasag/ot_helyet_esett_vissza_magyarorszag_versenykepessege.184596.html

Magyarország számára szomorú hír, hogy öt helyet csúszott vissza, még Ukrajna is elénk került.

Ehhez képest a hanyatló Európa már lejtőn van vagy 60 éve (legalábbis az éppen aktuális magyar komcsik szerint, amik pont épp narancsszínűek) de ehhez képest valahogy egész jól elvannak.
Mit ad isten, furcsa mód a magyarok vándorolnak ki oda, és nem a nyugatiak jönnek tízezrével ide, hogy részt vehessenek ebben a tündérmesében.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.15. 17:57:54

@Kalmár: Kettős mércével megáldott köpködnivaló fideszmajom vagy. Mielőtt bármikor bármit írsz gondolj az emútnyócévre, és abban az ellenzéki fidesz és kommunikációs gépezetének működésére. Csak az ellen emelj szót, amit a fidesz nem tett meg akkor ellenzékből a hatalomért. A mostani ellenzék sehol sincs.

MindjártTörölnek 2013.06.15. 17:59:00

@Pop40: tehát ha nem tetszik neked egy sajtócikk, akkor az azért nem lehet igaz, mert egy másik ügyben ugyanez a médium helyreigazításra lett kötelezve. Ez aztán komoly érvelés.
nácizás csapó 2: örülök hogy megtiszteltelek azzal, h korrekt módon utólag helyreigazítottam magam, mert TŐLED valóban nem olvastam ilyen jelzőt, mástól igen. Annak ellenére tettem meg, hogy az adott állításban foglaltakat a kvázi elvbarátaid esetében viszont továbbra is fenntartom.
Ha még erre is cinikus a válaszod, akkor ne bennem keresd a hibát.
"Momentán rosszabb hozamot ér el". De létezik. És létezni is fog. ellentétben a hazánk területén ideiglenesen állomásozó multikkal, és ez igenis nagyobb biztosíték. Az adatokat illetően pedig kár vitázni, attól függenek az adatok, hogy melyikünk honnan linkel be ide, és ezt te is nagyon jól tudod.

DR. Smit Pal 2013.06.15. 17:59:08

"hogy az ávíz legnagyobb"

Te aztán kurvára értesz hozza kinek mi lett volna dolga, meg leírni sem tudod az árvizet, köcsög.

KopaszMercis 2013.06.15. 18:04:04

@Kalmár:
A szocik alatt is volt 9m-es arviz es senki le se szarta...

dukeekud 2013.06.15. 18:07:47

Ha a postolo egy tiszteseges korrekt ember lenne, akkor csak annyit irt volna, "A kurva anyat Orban Viktornak", mert ugye ez post lenyege, nem mas.

Azert megneztem volna, ha Orban Viktor nem lett volna folyamatosan kint a gatakon, akkor miket irogatnanak az ilyen libsi blogok.
Gondolom a "gyava fasiszta", "A naci Orban fel neptol" meg a finomabbak volnanak.

Pop40 2013.06.15. 18:16:13

@MindjártTörölnek:

"tehát ha nem tetszik neked egy sajtócikk, akkor az azért nem lehet igaz, mert egy másik ügyben ugyanez a médium helyreigazításra lett kötelezve. Ez aztán komoly érvelés"

Nem, nem egy másik ügyben, az EDDIGI ÖSSZES, BAJNAIRA VONATKOZÓ ÜGYBEN. Ha neked ebből nem tűnik fel a különbség, nem tudok segíteni.

Tény, hogy egy olyan médium híreit, ami eddig az összes helyreigazítási perét elvesztette, egy hírhamisító csaló a főszerkesztője, és napi 24 órában nyomja a narancsbolsi propagandát, fenntartásokkal fogadom.
Te nem, ízlések és pofonok, ha neked ez egy elfogadható nívó, fogyaszd továbbra is bátran.

"TŐLED valóban nem olvastam ilyen jelzőt, mástól igen."

Én a saját véleményem írom, "mások" véleményét azokon a másokon kérd számon.

"Ha még erre is cinikus a válaszod"

Itt nem tudom, mire gondolsz

"De létezik. És létezni is fog. "

A manyup is létezett, míg Orbánék szét nem verték, ami különösen pikáns történet, mivel a kampányban "finoman szólva" még nem ezt ígérték:

www.vg.hu/kozelet/politika/ezt-igerte-a-fidesz-nyugdij-ugyben-foto-megvedik-a-penztarakat-334260

Ajánlom figyelmedbe a lefotózott fideszes szórólap "most pedig privatizálni akarják a nyugdíjpénztárakat" - szövegét, a SZOCIKRA vonatkoztatva ezt. :DDD
Na ja, régi igazság, ha valamit el akarsz követni, vádold meg vele az ellenfelet.

"Az adatokat illetően pedig kár vitázni, attól függenek az adatok, hogy melyikünk honnan linkel be ide, és ezt te is nagyon jól tudod."

Ez így igaz, ezért nem mondjuk a népszabadságból linkelgetek, (pedig sokkal színvonalasabb a te mno.hu-dnál) hanem a portfolioról, meg a napi.hu-ról.

Vagy esetleg ők is szoci propagandát nyomnak?:DDDDD

Pop40 2013.06.15. 18:20:56

@dukeekud:

Ja, valóban szörnyű lett volna mondjuk egy ilyen menetrend: Orbán összehívja a szakembereket, megkérdezi: miben segíthetek önöknek, uraim?
Majd áll rendelkezésükre a felmerülő igények terén.

A végén pedig köszönetet mond azoknak, akik vele ellentétben valóban dolgoztak, hogy nem történt komoly baj, mondjuk a szakembereknek meg az önkénteseknek.

Gondolom a posztoló (is) valami ilyesmit várt volna a "párttitkár elvtárs éber szeme messzelátón pásztázza a vizet" meg a "zoknicsere live" - jellegű bullshitek helyett, aminek egy célja volt, és az nem a segítség.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.06.15. 18:56:37

Nem az a probléma, hogy ott volt Orbán, hanem az, hogy annyira csak az agitprop lehetősége lebegett a szeme előtt, hogy hátráltatta a munkát. Egy másik blogon az önkéntesek írtak beszámolót. Orbán oda akart menni hozzájuk egy stábbal, de az út már lezárva. Jött az utasítás, hogy gyalogoljanak el a susnyásban oda, ahová kocsival is eltud menni, és ott építsenek gátat vele a sajtó előtt. Mondták neki, hogy nem, mert nem ott alacsony a gát és nem ott van a veszélyhelyzet, hanem inkább a saját házaikat védenék, nem három bokrot, ami nincs is veszélyben. Erre megjelenik egy hajó, a hullámok meg veszélyeztették a homokzsákokat. Üvöltöztek is, hogy húzzál el te barom, és különben is tilos most a hajózás. Nem véletlenül. És meglátták az Orbánt a hajón. Nem örültek neki. Este meg látták a tévében, hogy nyilatkozik, hogy parancsba adta, meg intézkedett, és megvédte őket.

Na ezzel van a probléma. Sajtó eltiltva, bértollnokok meg gyártják az országmentő Bruce Willisi hős imázst...

eßemfaßom meg áll 2013.06.15. 19:10:53

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Kár, hogy ez a történet egy orbánfób blog kamusztorija, de müködik a rendszer, kamusztori fészbukra feldobva, onnantól már hivatkozási alap ilyen helyeken.

zsírmalac 2013.06.15. 19:33:14

@Kalmár: @pillangószárnyú csincsilla:
Azért vegyük észre, hogy ehhez az önkéntesek kemény munkája is kellett. Ez nem baj, de az baj, hogy mindezt a kormány sikerének állítják be, holott éppen azért ilyen erős most az összefogás, mert a "hóhelyzetben", melynek során nem álltak a hatóságok a helyzet magaslatán, a lakosság megtapasztalta a közösség (urambocsá' a social networking) erejét.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.06.15. 19:50:20

fossátok már tele a 210.765dik orbánköcsögmajdmimegmondjukhogykellvédekezni topikot...
hajrá

The Seer (törölt) 2013.06.15. 20:24:34

@pillangószárnyú csincsilla: Elmondanád orbánnak mégis mi szerepe volt a védekezésben?

Kirakatmajom volt és ennyi.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.06.15. 20:34:39

@FILTOL: Megéri, mert téged és a hozzád hasonló szoponcokat bosszantja. Mint a szerelmes, akinek a csaját szidják, úgy vagy te Orbánnal. Nem is tudom, mit gondoljak...

Pop40 2013.06.15. 21:27:21

@FILTOL:

Azon túl, hogy a "210.765dik orbánköcsög topik", miben is nincs igaza?

Mert ezt a mellékes momentumot a lenyűgöző érveket felsorakoztató kommentedben elfelejtetted megemlíteni.

Amúgy érthetetlen, hogy ha ennyire zavarnak az orbánköcsög topikok, akkor miért nem pl az mno-ra jársz kommentelni. Ott pár tucat hasonszőrűvel lelkesen csápolhatnátok Orbánnak a kissé szarszagú, de senki által nem zavartatott akolmelegben.

Mikrobi 2013.06.15. 22:04:39

Orbán személyes jelenléte lehetővé tett egy csomó bürokratikus akadály kikerülését, sok erőforráshoz könnyebben hozzáfértek a védekezők. Egyébként is fontos, hogy a nagyfőnök a helyszínen legyen, és ha ott van, ne csak a száját tátsa. Erőt mutatott és ez hasznos volt a védekezésben.
Arról meg sehol sem hallottam, hogy a sajtó munkáját akadályozták volna.
Szánalmas próbálkozás lejáratni a kormányfőt pont olyasmiben, amiben mindenki előtt pozitív színben tűnt fel:-)

Pop40 2013.06.15. 22:25:27

@Mikrobi:

aha.

és ezt alá is támasztod valamivel, vagy csak higgyem el egyből, és kész?

Hajdú Peter 2013.06.15. 22:50:37

Orbán Viktor jól tette, hogy kint volt a gátakon. Jól csinálta, és jól is mutatott.
És ha ezzel megnyerné a 2014-es választást, akkor azt meg is érdemelné.

Inkább a szánalmas Bajnai nem egészen 30 percig tartó homokzsák töltéséről kéne postolni, mert az tényleg röhejes volt.

Pop40 2013.06.15. 23:19:06

@Hajdú Peter:

" Jól csinálta, és jól is mutatott."

Jól mutatott az a szexi sörhasa, mi?:)
Rágerjedtél?

Ne fogd vissza magad, ilyen a szerelem. Kapd elő az
Orbános posztered, aztán könnyíts magadon.

Tűzvályó 2013.06.16. 09:41:20

@Mikrobi: Ez egy hatalmas nagy baromság. Ahogy előzőleg is írtam már, a miniszerelnöknek egyszemélyben semmi köze az árvízi védekezéshez. Aki tisztában van a védelmi igazgatás rendszerével, tudja ezt.

Tűzvályó 2013.06.16. 09:43:49

@Hajdú Peter: Bajna pontosan azt tette, amit szabad neki: fél órát lapátolt a sajtó kedvéért, ezzel a médián keresztül példát mutatott, mozgósította az embereket az önkéntes munkára. Ezért neki dicséret jár, nem úgy, mint Orbán Viktornak, aki szó szerint hátráltatta a védekezést.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.16. 16:57:27

@Kalmár: Csak egyetlen egy dolgot magyarázz el lécci, mi a bánatos kurvaanyjáért kell egy miniszterelnöknek árvíz esetén a gáton bohóckodnia? Ért hozzá? Van vízügyes végzettsége? Mert ha nem, akkor van egy mondás "suszter maradj a kaptafánál". Angela Merkel is megnézte az árvizet, de a gáton történő bohóckodás és kampányolás helyett visszament a munkahelyére, és az ország vezetésével tölti az idejét. Ha a Bonsai Ducénak büdös ez a munka, akkor mondjon le, és maradjon Felcsúton kertészkedni. De na tartsa fel a zembereket a katasztrófa elhárításban.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.16. 17:16:13

@MindjártTörölnek: Nézz körül a kormányzásnál. Az összes intézkedésük a bolsik módszereit követik. A multik kiutálása az országból, az államosítási törekvések ezek nem is a Kádár rendszerre voltak jellemzők , hanem még a Rákosi időkre. A narancsbolsi jelző csak azért jár ki nekik, mert a vörösbolsit már korábban kisajátították más emberkék (Sztálin...). Egyébként, ha körülnézel a Fidesz vezérkarának háza táján, akkor láthatod, hogy a nagy többségük az előző rendszerben szocializálódott - Kövér, Orbán, Pintér, Martonyi, Stumpf és a többiek. Nézz utána, hogy honnan jöttek és gondolkozz el ezen.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.16. 17:21:00

@MindjártTörölnek: Te milyen statisztikai adatokat olvasol? Mert ha a hanyatló nyugat nem lenne, akkor a magyar gazdaság még ennyire se teljesítene. Az azeri balta eladásokból nem fog fellendülni a magyar ipar és külkereskedelem.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.16. 17:33:50

@Mikrobi: Bocs de ehhez miért is kellett a Bonsai Duce? Mert nélküle még fingani sem mernek a "döntéshozó" helyzetben lévő emberkék? Ez inkább szégyene a közigazgatásnak. Vészhelyzetben miért kell a Bonsai Ducénak engedélyeznie a teljesen ésszerű lépéseket. Miért nem lehet, hogy a védekezésben közvetlenül résztvevő elöljáró hozhassa meg s szükséges döntéseket?
Ha egy háború törne ki, akkor Áder Jánosnak a magyar hadsereg főparancsnokának is minden lépés előtt a Bonsai Ducéval kellene konzultálnia?
süti beállítások módosítása